Gazete Vatan Logo

Okul müdür yardımcıları artık sınavla seçilecek

Okul müdür yardımcıları artık sınavla seçilecek

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, eğitim kurumlarına yönetici atamasını düzenleyen yönetmeliğin bazı hükümlerini iptal etmesi üzerine MEB’in hazırladığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlarda yer alan, bakanlık kadrolarında öğretmen olarak asaleten 8 yıl görev yapmış olma koşulu kaldırıldı. Müdür başyardımcısı olarak görevlendirileceklerde öğretmen olmak şartı aranacak.

En az 70 puan gerekli

Yönetmelikle, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirmelerin yazılı sınav sonucuna göre yapılması şartı getirildi. Bu sınavda 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Yazılı sınav sonuçları, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla bir yıl süreyle olmak üzere bu kapsamda yapılacak bir sonraki sınav tarihine kadar geçerli olacak. Yazılı sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde bakanlığın internet sitesinde duyurulacak. Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olmak isteyenlere 20 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilecek.

Haberin Devamı

Müdür atamaları

Müdürlükte 4 yıllık ya da aynı eğitim kurumu müdürlüğünde toplam 8 yıllık görev süresi dolanlar ile şartları taşıyanlar arasından müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlar form üzerinden değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek.