Gazete Vatan Logo

Okul bahçeleri artık otopark olmayacak

Okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasına yasaklama getirdi

MEB, çocukların oyun oynayabilmesi için okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasına yasaklama getirdi. MEB Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, “Bu kadar çocuk sokakta zamanını geçirmek zorunda kalırken, o alanı birkaç kuruş gelir elde etmek amacıyla kullanmanın doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın halka açılmasını amaçlayan “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında, okul bahçeleri artık otopark olarak kullanılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Türkiye’de 42 bin civarında okul bulunduğunu, projeyle okulların daha etkin bir şekilde toplum hizmetine açılmasının amaçlandığını belirterek, “Temel yaklaşım bu alanların, tüm okul eklentilerinin ve bahçelerinin topluma açılmasıdır. Örgün eğitim dışında kalan zamanlarda bu alanların topluma açılması esas alınıyor” diye konuştu.

Çocuklara oyun alanı

Büyükşehirlerde çocukların oyun oynamak için sokakta toplanmak, spor yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Ersöz, bu nedenle öğrencilerin trafik kazalarına, şiddete maruz kaldıklarını belirtti. Okulların bundan sonra otopark olarak kullanılmayacağını da vurgulayan Ersöz, okul bahçelerinin sadece belirtilen amaçlar için kullanılacağını söyledi. Ersöz, “Bu alanın otopark olarak kullanılması çok anlamsızdı. Bu kadar çocuk top oynamak zorunda kalırken, sokakta zamanını geçirmek zorunda kalırken, o alanı birkaç kuruş gelir elde etmek amacıyla kullanmanın doğru olmadığını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kamelyalar konulacak

Okul bahçelerinin hafta sonu ve yaz ayların da kapalı olduğunu, projeyle bu durumun da ortadan kalkacağını kaydeden Halis Yunus Ersöz, “Bir okul bahçesinde hangi unsurlar olması lazım, örneğin dinlenme yerleri, kamelyalar gibi, bunlar yeni okullara yapılacak. Var olan okullara da alan büyüklüklerine göre bu unsurlardan en uygun olanları tercih edilerek yerleştirilecek” diye konuştu.

Oyun bahçesi!

Okulların otopark olarak kullanılan bahçeleri, oyun oynamak için sokağa mahkum edilen çocuklara geri veriliyor. Çocuklar artık ders dışı saatlerde tatil günleri dahil bu bahçelerde oyun oynayabilecek. Çevre düzenlemesi de yapılacak olan bahçeler yeşillendirilecek.

Haberin Devamı