Gazete Vatan Logo

Okuduğundan haberin yok

Erdoğan, CHP’li İnce’nin ‘apoletlerini sökeceğim’ dediği 2. Ordu Komutanı’na bir kez daha sahip çıktı: Temel Paşa, parti toplantısına değil, esnaf toplantısına katılıyor. Fizik öğretmenisin ama okuduğundan haberin yok

Okuduğundan haberin yok

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Muğla’da konuştu. CHP’li İnce ve Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan ‘Seçimler demokrasinin er meydanıdır. Ne kadar çok adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz. Bay Muharrem’e bir şeyler oldu. İmam hatiplere kafayı takmış. İmam hatip mezunu değilim ama 3 yıl görev yaptım diyor. Bir garip adam. İmam hatip mezunu adam cumhurbaşkanı olmuş, ben de imam hatip bitirsem olabilirdim. Sana olamazsın diyen mi var? Ama diyorum ya, sen daha çırak bile olamadın’ dedi.

Yurt dışındaki Türklere de seslenen Erdoğan ‘Batılı kardeşlerim oylama başlıyor. Aman ha sıkı durun, Avrupa’da da sandıkları patlatın’ çağrısı yaptı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Biz 2023 hedeflerimizi anlatıyoruz. Ötekiler ne anlatıyor? Yıkmayı anlatıyor. Bugün farklı bir proje ile geldim. Bunları hiçbir yerde anlatmadım. Bunların kafalarında samimi hiçbir proje yok. Daha yola çıkarken hazırladıkları bir projeleri var, Türkiye’yi eski günlerine döndürme projesidir. Bana tek adam diyor. Bir tek adam var ise o da sensin be. Cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşını, ‘Gel bakalım Muharrem’ diye çağırıyorsun, tek adamlık varsa bu. Muharrem de, 1 çıktın yenildin, 2, 3 yenildin diyor. Bunların al birini, vur öbürüne. Bunlara kalsa 1940’lara götürecekler Türkiye’yi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Malatya’daki iftara kendisini alkışlayan 2. Ordu Komutanı Org. İsmail Metin Temelli’nin apoletlerini sökeceğini söyleyen İnce’ye bir kez daha sert tepki gösterdi: Afrin komutanına ‘Apoletlerini sökeceğim dedi. Senin geleceğin falan yok. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Biz bir iftar sofrasına katıldık. İkinci ordu orada, ikinci ordunun komutanı da Temel Paşa. Ben Anayasa’ya göre Başkomutanım. Bay Muharrem sen nesin? Sen daha dur bakalım, çırak bile değilsin. İsmail Metin Paşa, parti toplantısına katılmıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplantısına katılıyor. Fizik öğretmenisin ama okuduğundan haberin yok.