Gazete Vatan Logo

Oktar raporunda ‘istismar’ vurgusu

RTÜK’ün raporunda Adnan Oktar’ın A9 kanalındaki yayınlarında ‘kadın ve din istismarı’ vurgulandı. Raporda, “Yüksek reyting elde etmek kaygısı gözetilerek istismar’ değerlendirmesi yapıldı

Oktar raporunda ‘istismar’ vurgusu

Radyo Televizyon Üst Kurul’un (RTÜK) A9 kanalına en üst oranda ceza verilmesini kararlaştırdığı 6 Şubat tarihli toplantısında gündeme gelen raporda, kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’ın yayınlarında “kadın-din istismarı” yaptığı vurgulandı. Rapora göre, “Adnan Oktar ile Sohbetler” isimli programda “Reyting kaygısıyla genç kızların cinsel meta olarak kullanılmasından kaçınılmadığı, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran bu tutumun ve aşırı dekolte giyim tarzının Adnan Oktar tarafından normalleştirilmeye çalışıldığı” tespiti yapıldı.

Mini etekli genç kızların danslarına yer verilen yayında Oktar, Nur Suresi’nin örtünme ile ilgili ayetinde “kadınların iç çamaşırları dışında özgürce giyinebileceğinin” yer aldığına ilişkin çarpıtma yorumlarda bulunduğu kaydedildi. Oktar’ın, programda ayrıca Kuran-ı Kerim ve İncil’in benzer hükümlerinin olduğunu, bunların Mehdi’nin geleceğini işaret ettiğini öne sürdüğü belirtildi.

‘Özgürce giyinsinler’

Üst Kurul, 6 Şubat’taki toplantısında rapora konu olan bu yayından dolayı A9 kanalına “toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden” yayınları dolayısıyla 5 kez program durdurma ile en üst düzey olan yüzde 5 oranında idari para cezası verilmesini kararlaştırmıştı.

Haberin Devamı

‘Bacak bacak üstüne atmak çok estetik’

Adnan Oktar’ın, bir izleyicinin “Bayanların bacak bacak üstüne atmaları iyi bir şey değil bence, hocamıza karşı hatalı bir tavır gibi görüyorum. Lütfen biraz dikkat etsinler” mesajı üzerine, “Yok, bayağı yakışıyor bacak bacak üstüne atmak. Görünümü de çok estetik oluyor, çok hoş. Beylere yakışmıyor, benim kendi kanaatim ama kadın için nefis bir oturuş şekli. Çok güzel, çok estetik, kibar bir oturuş şekli” demesi, raporda yer aldı.