Gazete Vatan Logo

Öksüz’ün darbeyi yönettiği ev FETÖ’cülerin karargahı!

Öksüz’ün darbeyi yönettiği ev FETÖ’cülerin karargahı!

FETÖ'nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz, 15 Temmuz'dan bir gün önce Akıncı Üssü yakınındaki Kazan'da bir eve yerleştirildi. Veren, Öksüz'ün darbeyi yönettiği evle ilgili şöyle konuştu: Bu ev FETÖ'nün çekirdek kadrosunda yer alan Abdulkadir Akşit'in evi…

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı Üssü'nde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün “Hava Kuvvetleri İmamı” Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öksüz de bulunuyordu. Şüpheli 99 asker tutuklanırken, Öksüz savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle karşısına çıktığı hakim Köksal Çelik tarafından serbest bırakıldı. 21 dakika Sincan Adliyesi'nde kalan Öksüz, serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.

İKİNCİ ÇEKİRDEK KADRO

Firari Öksüz'ün, 15 Temmuz'dan bir gün önce Akıncı Üssü yakınındaki Kazan İlçesi'nde yaşlı ve hasta bir çiftin evine yerleştirildiği ortaya çıktı. Bu evle ilgili Gülen'in 35 yıl boyunca sağ kolu olarak görev yapan ve 2000'lerde örgütten ayrılan Nurettin Veren SÖZCÜ'ye şu açıklamayı yaptı: “Bir arkadaşım aradı ve dedi ki, ‘Öksüz, Akıncı Üssü'ne yakın olan Kazan'daki Abdulkadir Akşit'in evinden darbeyi yönetmiş. Akşit'i tanıyor musun?' Şoke oldum. Tanımaz mıyım? Yaşlı çift dedikleri Abdulkadir Akşit. Akşit'in yedi arkadaşı var! Suat Yıldırım, İbrahim Erkul, Erdoğan Tüzün, Melih Nural, Mevlüt Saygın, Fikret Sönmez, Alaaddin Kaya… Hepsi de FETÖ'nün Ankara bürokrasisinde yöneticiydi! Abdulkadir Akşit'in oğullarından biri de şehit olmuştu. Zannedersem şehit olan oğlunun ismi Harun! Diğer oğlunun ismi de Mehmet. Adil Öksüz'ün kaldığı ev FETÖ'cülerin karargahı.”

Haberin Devamı

‘YEMİN METNİ OKUTULDU'

“Esas facia şu: Darbe gecesi Akşit'e şöyle bir haber verilmiş: ‘Bu gece size Tanrı misafiri gelecek.' Arkadan Öksüz gitmiş. Bu ‘Tanrı misafiri gelecek' haberini Akşit'e kim söyledi? Abdulkadir Akşit şundan önemli. 1970'lerdeki ilk çekirdek kadrodaki isimleri tasfiye etmek isteyen Gülen, bizim dünyaya açılma misyonuna ayak uyduracak kadro olmadığımızı düşünüyordu. Bizi, yeni kadro kurup diskalifiye etmek için harekete geçti. Karargahı 1988'de Altunizade'ye taşımıştı. Dedi ki, ‘Ankara'da Suat Yıldırım'ın arkadaşları var. Bunları bizim toplantılara dahil etsek.' Geldiler ve yemin metnini okuttuk onlara, yapıya dahil oldular. Akşit'in de içinde olduğu bu isimler FETÖ'nün yeni kadrosu oldu.”

Haberin Devamı

‘KAMERA KAYITLARINA BAKIN'

Ben diyorum ki… Akşit'in evine daha önce kimler gitti? Kameralarla tespit edildiği söyleniyor. Bu saydığımız isimler orada toplantı yaptı mı? Öksüz'ün, Akşit'in evindeki kamera görüntülerinden daha önce oraya ne zamanlar gittiği ve planlamayı orada mı yaptığı, kimlerle orada toplantılar yaptığının araştırılması gerekmektedir. Eğer bugün Öksüz'ü bulmak istiyorsanız saydığım yedi isimden bilgi alınabilir.”

SÖZCÜ