Gazete Vatan Logo

Oksijen makinesi bozuldu beş hastadan ikisi öldü

Ağrı Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine oksijen sağlayan sistemdeki 4 saatlik arıza nedeniyle, Erzurum ve Patnos’taki hastanelere sevk edilen Hüseyin Seçen ve Keje Yalçın öldü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ağrı Şubesi Hukuk Sekreteri Emin Bayram, uzun süredir arızalı olan oksijen sisteminin 29 Ocak’ta tamamen bozulduğunu iddia etti. Arıza nedeniyle yoğun bakımdaki 5 hastanın Erzurum ve Patnos’taki hastanelere sevk edildiğini belirten Emin Bayram şunları söyledi:

“29 Ocak günü 02.00- 06.00 saatleri arasında yaşanan arıza nedeniyle 5 hasta doktorların kararı ile hastanelere sevk ediliyor. Bu sırada iki hasta yaşamını yitiriyor. Bu üzücü olaydan 3 gün sonra haberimiz oldu. Ağrı’daki 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin fiziki koşulları yetersiz. Çoğu hasta Erzurum’a gidiyor.”

Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Murat Dicle, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“21 Ocak’ta ana kompresör arıza yapıyor. Teknik servis gelip bakıyor. Ankara’ya gönderiyorlar. Ellerinde iki kompresör kalıyor. Bu şekilde kullanmaya devam ediyor. 29 Ocak günü saat 02.00’de bunlardan biri arıza veriyor. Teknik servis yine geliyor. Saat 04.00’te sistemi yine devreye alıyor. Yani oksijen veriliyor. Bu süreçte yoğun bakımdaki doktorumuz hastaların sevk edilmesini uygun bulan kararı alıyor. Yoğun bakımdaki 5 hastanın sevki tamamen doktor kanaatidir. Doktor, sistem arızası tekrarlar ya da giderilemezse endişesi ile hastaları sevk etmiş.”

Haberin Devamı

Soruşturmanın sürdüğünü anlatan Dicle, Patnos’a sevk edilen çoklu organ yetmezliği olan Hüseyin Çeçen ile Erzurum Buhara hastanesine sevk olan akciğer kanserinden tedavi gören 62 yaşındaki kadın hasta Keje Yalçın’in yolda hayatını kaybettiğini bildirdi.