Gazete Vatan Logo

OKS birincisi Selin, genetik mühendisi olmak istiyor

Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS), 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini Yiğit Yargıç'la paylaşan İstanbullu doktor anne ve babanın kızı 14 yaşındaki Selin İşgüven, hayalindeki mesleğin `genetik mühendisliği' olduğunu söyledi

Bodrum'un Bitez Beldesi'nde aliseyile birlikte tatil yapan Selin İşgüven, "Bol bol müzik dinleyip spor yaparım. Çok ders çalışmak değil, düzenli çalışmak ve dersi derste dinlemek çok önemli" dedi.

OKS'da yaklaşık 800 bin öğrenci arasından, 500 tam puan alarak birinciliği paylaşan Sevil İşgüven'i, tatilini geçirdiği Bitez Beldesi'ndeki Aktur Tatil Köyü'nde ilk kutlayan annesi oldu. İstanbul Üsküdar SEV İlköğretim Okulu'nu bitiren ve çocuk doktoru Pınar İşgüven ile radyolog doktor Hüseyin Can İşgüven'in kızları Selin İşgüven, iki yıldır Bakırköy Sevinç Dershanesi'ne devam ettiğini, boş zamanlarında da bol bol müzik dinleyip spor yaptığını söyledi.

Düzenli ders çalıştığını, sınav stresine girmediğini, okulda dersleri iyi dinlediğini belirten Selin İşgüven, "Hiç kimseye çok ders çalışmalarını önermiyorum. Düzenli çalışmak ve ders dinlemek çok önemli. Bu arada aldığım kursların da çok faydası oldu. Ancak sınavda birinci olabileceğim aklımın ucundan geçmedi. Sonuç benim için büyük bir sürpriz oldu. Hayalimdeki meslek genetik mühendisliği. Şu anda hangi okula gideceğim belli değil. Okullar açılana kadar bol bol tatil yapacağım" dedi.

OKS'deki sorularının tamamını doğru yanıtlayan Selin İşgüven'in çocuk doktoru annesi Pınar İşgüven, çocuklarını hiç bir konuda asla zorlamadıklarını, strese sokmadıklarını, sadese sistemli ve düzenli ders çalışması için ortam hazırladıklarını belirterek, "Onu yarış atı gibi zorlamadık. Selin sınav öncesinde müzik de dinledi, spor da yaptı. Ancak derslerini zamanında ve düzenli çalıştı. Bu başarı bizleri de sevindirdi" diye konuştu.

Bodrum'a gelerek Selin İşgüven'in birinciliğini kutlayan Sevinç Dersaneleri Genel Müdürü Erol Boy da sınavda üstün başarı gösteren öğrencilerini özel olarak ödüllendireceklerini, ancak ödülün ne olduğunu şimdilik açıklamak istemediklerini söyledi.

Haberin Devamı