Fetö’nün yapısı

İtirafçılardan öğrendiğimize göre FETÖ aşırı gizlilik üzerine örgütlenmiş bir yapıya sahip.

Örgüt mensuplarının açıkta olanları, kamuya dönük faaliyet gösterenler. Genellikle de gazetelerde, televizyonlarda görev yapanlar, cemaat sözcüsü konumunda çalışanlar.

Örgüt,Türkçe olimpiyatları ve Abant toplantıları dışında geniş katılımlı faaliyetler düzenlemiyor. Bunlar da kendi başına özel siyasi faaliyetler değil, dışarıdan insanların da katıldığı açık toplantılar.

Bu toplantılar da Cemaate sempati ve ilgi yaratan faaliyetler ve özel bir işaret taşımıyorlar.

Yine itirafçılardan öğrendiğimize göre asıl yapı, mahalle imamlarından başlayarak kainat imamına kadar ulaşan bir gizli örgüt yapısı. Bu yapı bilinen gizli örgüt yapıları arasında en çok dini gizli örgütlere benziyor.

Örgüt üyeleri birbirlerini tanımıyor,sadece bağlı oldukları imamı tanıyor ve onun talimatlarını yerine getiriyor.

Bu yapı her türlü sızmayı zorlaştırdığı için de, halen bir çok bilgi eksiği bulunuyor. Bu yapıların ana ilkelerinden biri de “yakalanan” üyenin sürekli inkar etmesidir. Önümüzdeki davalarda göreceğimiz budur.

Haberin Devamı

Cemaatin bu yapıyı oluştururken, hükümetlerden ve devletten önemli destekler bulduğu da artık bir sır değil.

Bu yapıyı düşünen ve kuranların birinci hedefinin Türkiye’nin yönetimine hakim olmak olduğu da bellidir. İkinci büyük hedef de dünya çapında bir etkinlik sağlamaktır.

Böyle bir oluşuma da kimse kayıtsız kalamaz. Devlet de aslında 80’lerin başından itibaren bu yapılanmanın farkındadır, ancak siyasi havaya göre tavır almaktadır.

Dünyanın güçlü istihbarat örgütlerinin de bu olaya kayıtsız kaldığını düşünmek saflık olur. Burada da asıl refleksin “faydalanmak” üzerine olması gayet tabiidir.

Büyük hedefleri olan bir örgüt de dış ilişkilerini “faydalanmak” üzerine kurar ve değişik ittifak ve etkilere açık hale gelir.

Bu yapı ve büyük iddiaları 15 Temmuz darbe girişi açısından sorulara cevap vermiyor. Ama sonuçta 15 Temmuz sayesinde bu örgütün dağıtılması imkanı ortaya çıkmıştır. Bu durumda da örgütün dışarıdaki müttefikleri kim olursa olsun terk edecektir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR