Gençler çocuklar, ölmeye devam

Teslim olan bir grup PKK’lının fotoğrafı yayınlandı. Çoğunluğu 15-16 yaşlarındaki çocuklar, sakalı çıkmış biri var, o da herhalde yönetici.

Binbaşı ve beş askerin şehit düşmesi haberinin ardından terörün “belinin kırıldığını” göstermek için bu fotoğraflar yayınlandı.

Bunları yan yana koyunca da durumun vahameti anlaşılıyor. Binbaşı da genç, askerleri de genç. Onlara saldıranlar da genç, hatta çocuk.

Gençler ölüyor, daha da ölecekler. Çocuklar ölüyor, daha da ölecekler. Onların ölümlerine yakında hiç aldıran kalmayacak.

Bu kan banyosunun durması için atılan herhangi bir adım yok, öyle bir adım atmaya niyetli olan da yok. Tam tersine her adım, her laf öfke ve nefretlerin biraz daha artmasına katkıda bulunuyor.

“Sonuna kadar savaş” şu anda Hükümet-devletin en küçük taviz vermeden yürüdüğü hattır. PKK da buna en uygun tepkileri vererek bu hattın sağlamlaşmasını sağlamaktadır.

Bu ölüm tarlasından çıkmak için ufukta herhangi bir girişim de görülmüyor. Siyasi iradeler diyor ki, Türk toplumu kaderine razı olsun, susarak savaşın sonunu beklesin..

Haberin Devamı

Toplumun sesi yüksek çıkmasa da, her zaman sorar “Bu işin sonu nereye varacak” diye. Şu anda kendisine söylenen “son”dan da tatmin olmadığının işaretlerini ufak ufak veriyor.

Eğer PKK şehirlerden çekilme kararı alırsa, yeni bir dayanak ortaya çıkabilir. Kürt siyaseti de başını biraz kaldırmaya, barış için birkaç tuğla koymaya başlayabilir.

PKK’nın öldürtecek çok adamı var. Yüz binlerce genç, yüz binlerce çocuk var ölmeyi bekleyen. Bunların hepsinin ölmesini öngörmek de siyaset değil cinayettir.

PKK’ya baskı yapabilecek olan kuvvetlerin, şehirlerden çıkmaları için baskı yapması da bir arabuluculuk değildir. Bunu Hükümet-devlet tarafının da gerektiği gibi dikkate alması da şarttır.

İlk adımın PKK’dan gelmesinden başka bir çare şu anda görünmediğine göre üzerinde durulması gereken durum da budur.

Bunu da “PKK’yı kurtarma” ya da destek gibi görmeye teşne “şahinler”den etrafımızda çok fazla var. Bunlar, daha büyük komplo teorileri üretmeye de fazlasıyla meyyaller. Ama savaşları şahinler bitirmez, savaşlar şahinlere rağmen biter.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR