Seçim temizler

Suruç katliamı ve savaş hali koalisyonu gündemden çıkarmış görünüyor. Sınır ötesi bombardımanlar ve içerdeki şiddet olayları koalisyon konuşturmuyor.

Sınır ötesi operasyonlar için karar vermek de istifa etmiş hükümete düştü. Bunun tartışmasını kimse yapmıyor, çünkü egemen hava “terörün hak ettiği cevabı aldığı” cümlesiyle başlıyor ve bitiyor.

Koalisyon ve hükümet meselesine az da olsa değinenler oldu, bunların ortak görüşü de bu gergin ortamda seçim yapılmasının yanlışlığı üzerineydi.

Sıcak konudan baktığımız zaman da, istifa etmiş ve başka bir partiyle koalisyon mecburiyeti içinde bulunan hükümetin, kendisiyle ortak olacak partiyi de bağlayacak radikal kararlar alması tartışma konusudur.

“Ülkenin içte ve dışta savaş haline gelmesine bizim politikalarımız yol açmadı, o zaman neden şimdi sorumluluğa ortak olalım” itirazı bütün partiler için meşrudur.

Bu durumda aslında halka başvurmaktan başka çare kalmamıştır. Ak Parti de muhalefet partileri de seçim öncesinde ve sonrasında eteklerinde birikmiş bütün taşları halkın önünde dökmek sorumluluğuyla karşı karşıyadır.

Haberin Devamı

Barış sürecindeki en sert kesintiyi son günlerde yaşadık ve ortaya HDP’nin kapatılmasını isteyenler çıktı. MHP genel başkanı ve bir Ak Parti yöneticisi bunu açıkça dile getirdiler.

Barış sürecinin sona ermesini ve HDP’nin kapatılarak 90’lara dönülmesini doğrudan halka sormak mecburiyet olmuştur.

2012’de barış süreci ortaya çıktığından belli bir ilerleme sağlanabildiği fark edildiği andan itibaren Türkiye şiddetli bir çatışma ortamına sokuldu.

Cemaat operasyonlarının ardından Gezi geldi, Gezi’nin ardından yine Cemaat’in operasyoncu olarak çalıştığı hükümeti devirme komplosuyla karşı karşıya kalındı.

Bunların ardından bir ferahlama beklenirken, genel seçim kampanyası gerilimi ve çatışma havasını barış sürecinin üzerine yönlendirdi.

Buradan da bugünkü noktaya geldik.Ve bu noktada halka her şeyi açık açık anlatmak ve sormak gerekiyor.

Seçim bütün kötülüklerin ilacıdır, bütün kötü kokuları temizler, sözünün gereğini, daha fazla kötülük ve ülkenin yönetimiyle ilgili daha olumsuz bir havaya ulaşmadan önce yerine getirmek kaçınılmaz olmuştur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR