Üç gün kala sükûnet ve rehavet

Seçim kampanyası başladığı gibi sonuna geliyor. İlk günden itibaren kampanya sıcağı Ak Parti ve HDP’deydi, seçime üç gün kala görüntü değişmedi.

İktidara talip olmayan, bazen “demiş olalım” havasıyla iktidar isteyen CHP, parasal vaatleri dolayısıyla ancak birkaç gün tartışmaların merkezinde kalabildi.

MHP, bazen en sert sözleri söylese de heyecanlı bir görüntü vermedi. “Günün bekleyen sakin güç” havasıyla, üç gün daha koalisyon duası etmeye devam edecek görünüyor.

Kampanyanın birinci ve ikinci kişileri tartışmasız Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’dur.

Üçüncü kişi ise onların en fazla hedef aldıkları HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş olmuştur.

Kampanya süresince halen dikkati çeken bir sükûnet hali Ak Parti seçmeninde dikkati çekmeye devam etmektedir. Ak Partililer meydanları doldurmaktadır, ancak meydanlar dışında Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun bekledikleri heyecan görüntüsünü vermemektedir.

7 Haziran seçiminin, ülkenin yakın ve uzak geleceğiyle ilgili en önemli seçimlerden biri olacağını düşünenler halktan da aynı tempo ve heyecanı beklemektedir.

Haberin Devamı

Şu andaki sükûneti hayra yorunca, halkın çok büyük ölçüde kararını vermiş olduğu sonucunu da çıkarabiliriz.

CHP’ye halkın teveccühü için halen Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve Ak Parti korkusu dışında herhangi bir gerekçe ortaya çıkmamıştır ve bunu halk açık olarak görmektedir.

Karşıdaki boşluk Ak Parti’nin, on üç yıllık icraatları sıralandığında en sade seçmen gözünde de büyük fark yaratacak boyuttadır.

Ak Parti’ye daha önce oy vermiş ve verme ihtimali olan seçmenin karşısına CHP ve MHP, düşünmesini sağlayacak unsur getirememiş, yeni beklenti yaratamamıştır.

Siyasi gelecek açısından yenilik yaratacak tek olay da HDP’nin barajı aşarak, mazlumların bir başka kesimini Meclis’e getirmesi olacaktır. Bunun ileriye dönük olarak ne anlama geldiğini de zaten halk teşhis etmiştir.

Türkiye’de seçmen her zaman mantıklı seçimler yapmıştır, bugünkü rehavet ve sükûnet de bu kararlılık açısından okunursa 7 Haziran akşamının sürpriz ihtimalleri de epeyce daralmış olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR