Fenerbahçe’ye kurşun

Böyle şeyler olur, her yerde oluyor, deyip geçiştiremeyeceğimiz olaylar arka arkaya geliyor.

Bir futbolcu kafilesine silahlı saldırı gibi olaylar eskiden, bayağı eskiden Güney Amerika ülkelerinde görülürdü. Çoktandır orada da yok.

Kadın cinayetleri, kadına şiddet, en geri bilinen toplumlarda kaldı, bizde de var, hem de çok var.

Terörün can alması, uzun süredir sadece IŞİD ve benzeri örgütlerle anılıyor. Bizde, amacı, hedefi meçhul terör örgütleri savcı rehin alıp öldürüyor.

Arazi anlaşmazlığı olan aileler silahlı çatışmada birbirlerini öldürüyor.

Bunları arka arkaya sıralayınca hiç bir iyimserliğe yol açamayacak bir manzara ile karşılaşıyoruz.

Bu manzarada şiddetin hayatın birçok alanına neredeyse egemen olması, şiddetsiz bir hayat umutlarını boşa çıkarmaya devam ediyor.

Bunca şiddet bir araya geldiği zaman, savcı cinayetinden sonra silahlı saldırı, sonra futbolcu otobüsüne silahlı saldırı, benzer soruları akla getiriyor.

Acaba birileri seçimlerle ilgili bir plan yaptı ve onu mu uyguluyor?

Bazı şiddet olayları arka arkaya geldiği zaman bu gibi sorular kafamızın bir kenarında duracak, zaman zaman da öne çıkacak.

Haberin Devamı

Huzursuz, gergin, şiddete bulanmış bir seçim ortamını kimin isteyeceği kimin istemeyeceği sorusunu kurcalayınca da “siyasi iktidar” veya “seçimin muhtemel galibi” cevabını vermek oldukça mantık dışı kalıyor.

Toplumda huzursuzluk ve gerginliğin artmasının hayatın her alanında ciddi bir maliyeti vardır. Siyasette de vardır, ekonomide de vardır, en basit insan ilişkilerinde de vardır.

Huzursuzluğu ve gerginliği asgariye inmiş bir toplumun siyasetle de ekonomiyle de ilişkisi farklıdır. Huzursuzluk ve gerilim giderildikçe akıl yolları açılır.

Şu anda ise seçim ortamında “bir şeyler olacağı” korkusuyla, endişesiyle yaşıyoruz. Savcı cinayeti bile en azından insani ve medeni bir ortak duygu ve akıl yaratmak bir yana, gerilimi zirveye taşıyor.

Birilerinin, toplumu bu gerginlikten çıkarmak için bir şeyler yapması gerekiyor. Bu gerginlik sürdükçe her olayda tırmandıkça ak koyun kara koyun birbirin karışmaya devam edecek ve faturayı hep birlikte ödeyeceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR