Eski hamam

CHP, hala gerilimden bir fayda sağlayacağını umarak eski hamam halinde kalmaya kararlı görünüyor.

Son olarak aldıkları Erdoğan’ı boykot kararını da pek üzerinde düşünmeden, eski alışkanlıklarla aldıkları anlaşılıyor.

Erdoğan halkın oylarıyla, seçmenin yarısından fazlasının oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Görevi alacağı törene dünyadan oldukça yüksek bir katılım olacaktır.

Bu katılımın siyasi ve manevi önemini herhalde okuma yazması olmayanlar bile anlar. Ve CHP, ülkenin ikinci siyasi partisi olarak, ama iktidar umudu ve beklentisi olmayan bir siyasi parti olarak töreni boykot etmektedir.

CHP’nin genel başkanı ve milletvekilleri törene katılmayacak, cumhurbaşkanını karşılayacak olan CHP’li meclis başkan vekili mazeret izni alacaktır.

Bu gösteriyle Türk halkına ve dünyaya “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını tanımıyoruz” mesajı verilecektir.

Erdoğan’ın kazandığı seçime CHP de müttefikleriyle birlikte katılmıştır. Herhalde cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karşı olsalardı bu seçime de katılmazlardı.

Haberin Devamı

Her yenilgiden sonra...

Her seçim yenilgisinden sonra şaibe aramaya pek meraklı olan, ama sadece kendi en öfkeli seçmeninden başkasını inandıramayan CHP’nin seçim sonuçlarına ilişkin bir itirazı da olmamıştır.

“Tanımıyoruz” gösterisiyle açılışı yine gerilim politikasıyla yapan CHP, bütün yaşananlara rağmen, bu tavrına “aferin” diyenlerin sayısının da sürekli azaldığının farkında değildir.

Siyasi iktidarı seçim dışı yollarla değiştirme, bunun için de ülkeyi sürekli olarak gergin tutma politikasından CHP hiçbir siyasi fayda sağlamamıştır, sağlamayacaktır.

Sürekli gerilim üretmek

Bunu görmemekte ısrar etmenin siyasi bir açıklaması da olamaz. Halkın önüne politika üreterek çıkamayan, ama sürekli gerilim üreterek varlığını korumaya çalışanların halkı da, kendi seçmenini de bıktırdığının kanıtları her gün ortaya çıkmaktadır.

CHP önce “boykot” kararından dönebilirse, şu andaki durumunu ve halkın neden kendisine teveccüh göstermediğini anlamaya başlayabilir. Ama şu anda görünen o ki hamam da eskidir, tas da eskidir, zihniyet eskinin de eskisidir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR