Hoş geldin Demirtaş

Beyaz Türkler cenahında yeni bir ilgi ve alaka dalgası gözle görülürden öte kulakları sağır eder hale geldi.

Her şeyi fark etmekte, öğrenmekte geç kalma rekoru kıran Beyaz Türkler, cumhurbaşkanı seçiminin kıvrımları arasında birden Selahattin Demirtaş’ı gördüler.

Selahattin Demirtaş yıllardır burada, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden biri, ana hattın içinde yer alıyor ve buna uygun siyasi faaliyet yapıyor.

Demirtaş’ı şimdi fark edenlerin hepsini “Beyaz Türk” tanımı içine sokmak bazılarına haksızlık gibi gelebilir.

Doğrudur. CHP’yi solcu olarak gören, kendilerini de solcu hisseden ve dolayısıyla CHP’de yer almak ve oy vermeyi solcu faaliyet zannedenlerin bir kısmında değişik bir hareketlenme de görülüyor.

CHP’liliğin solculuk olmadığını, CHP’ye oy vermenin solcu bir icraat olmadığını düşünenlerin artması gerçekten sol adına hayırlı bir durumdur.

Buna karşılık geleneksel sol içinde yer alan bazı kesimlerin, sosyalist ve komünist sıfatlara rağmen “sol” tanımında, “sol siyaset” tanımında bocaladıkları da ortadadır.

Haberin Devamı

Örneğin geçen dönemde bir sol umut olarak doğmuş ve çeşitli evrelerden sonra kendini tıkamış olan ÖDP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediğini açıklamıştır. Başka sol grup ve çevreler HDP içinde birleşmeye çalışırken CHP-MHP-BBP-Cemaat adayını desteklemenin “solcu” açıklamasını yapmak onlar için de kimse için de kolay değildir.

Türkiye Komünist Partisi de cumhurbaşkanı seçiminde boykot çağrısı yaparak siyaset yapma iradesi ve mecali olmadığını ilan etmiştir.

Beyaz Türkler cenahının, yerel seçimlerde bütün kuvvetleriyle CHP-MHP-Cemaat hattında yer almalarının ardından yaşadıkları yenilgi duygusu, bu cephenin adayının İhsanoğlu olmasıyla katlanmış ve son kıvranmalar Demirtaş’ın keşfiyle bir ilaç bulur gibi olmuştur.

Demirtaş’ı yeni keşfedenlerin öne çıkardıkları olay, yolsuzluk meselelerinde net bir tavır almasıdır. Doğrudur Demirtaş, yolsuzluk iddialarının kapatılmaması gerektiğini açıkça söylemiştir, ama aynı Demirtaş partisinin politik çizgisinin CHP-MHP-Cemaat ittifakı içinde yer almamak olduğunu da belirtmiş ve HDP-BDP bu hatta uygun davranmıştır.

Haberin Devamı

Kürtlerin varlığını bile çok geç öğrenen Beyaz Türklerin, hangi güdü veya mecburiyetten olursa olsun, Türkiye’nin ilk Kürt cumhurbaşkanı adayını keşfetmeleri, ona oy vermeyi düşünmeleri bile olumludur.

Kürtlerin cumhurbaşkanı olabileceğini bile kabul etmeye kadar ilerlemiş Beyaz Türklerin Demirtaş’a hoş geldin diyebilmeleri kendi eğitimleri açısından önemli bir aşamadır. Onlara da “Hoş geldin”.

DİĞER YENİ YAZILAR