Siz de tıpış tıpış

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçmene son veciz talimatı “tıpış tıpış sandığa gideceksiniz” şeklinde oldu.

CHP başkanı diyor ki, “Bizim belirlediğimiz adayı beğenmemek gibi bir hakkınız yok, bizim istediğimiz şekilde oy vereceksiniz..”

Demokrat CHP’nin demokrat başkanı, kendi görevinin belirlediği adaya oy verilmesi için çalışmak olduğunu düşünmüyor. O bir aday belirlemiştir, işi bitmiştir, seçmenin görevi de tıpış tıpış oy vermektir.

CHP’nin siyasi fukaralığını, geriliğini genel başkan bir kez daha ifade etmiş oldu. Bu ifade CHP’nin kendi seçmenini nasıl gördüğünü de anlatıyor.

Kılıçdaroğlu Bahçeli ile anlaştı ve AKP seçmeninin oy verebileceğini düşündükleri bir cumhurbaşkanı adayı belirledi.

CHP seçmeninin eğilimi

CHP seçmeni bu adayı benimsemedi, Şu anda görünen o ki, bir kısım CHP seçmeni sandığa gitmeme eğiliminde, bir kısım CHP seçmeni de, solculuğu üzerinde düşündü ve Selahattin Demirtaş’a yöneldi.

CHP’nin ulusalcıları da önce bir isyan davulu çalmaya teşebbüs etti, sonra vazgeçip geriledi.

Haberin Devamı

Bu manzaradan CHP’nin yarınıyla ilgili birkaç sonuç çıkarmak mümkün. Öncelikle CHP’deki koalisyonunun bu seçimle birlikte son noktasına dayandığı görülebilir.

Cumhurbaşkanı seçiminde, genel başkanın adayı için çalışmayan bir parti örgütünün, bir siyasi partinin varlık nedenini tartışmaya başlaması kaçınılmazdır.

CHP başkanı “sandığa tıpış tıpış gideceksiniz” derken kendi partisinin bir siyasi kurum olarak yaşadığı sarsıntıyı, çatlamayı da ifade etmiş olmaktadır.

Yüzde 40’ı aşmazsa...

Genel başkanın “tıpış tıpış”ı üzerine CHP seçmeninin talimata uyma eğilimine girmesi kuvvetli bir ihtimal değil.

Ama Kılıçdaroğlu’nun “tıpış tıpış”ının devamı olan bir “tıpış tıpış” daha kendi ağzından hatırlatılmış oldu.

Değil AKP seçmeninden oy almak, kendi seçmenini bile sandığa götüremeyen bir siyasi parti yönetiminin de “tıpış tıpış” yolu sonuna kadar açılmıştır.

İhsanoğlu’nun 10 Ağustos’ta aldığı oy, CHP ve MHP’nin toplam oyu olan yüzde 40’ın üzerine çıkamazsa CHP yönetimi, “tıpış tıpış”çı genel başkanıyla birlikte “tıpış tıpış” gitmek zorundadır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR