Seçim gündeme giriverdi

Önce Devlet Bahçeli “seçim” kelimesini telaffuz etti. Anayasa teklifinin Meclis’ten çıkmaması durumunda seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım ile uzun bir görüşme yapan “mütereddit” MHP’li Halacoğlu da her durumda kasımda seçim olacağını söyledi.

Sonra CHP çıktı, klişe başlıkla “hodri meydan” dedi, “delikanlıysanız gelin halkın önüne çıkalım” demeye çalıştı.

Ve dün seçim kelimesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ağzından çıktı, muhalefetin Meclis’i çalışamaz hale getirmesi durumunda seçime gidilebileceğini söyledi.

Erdoğan’ın bu sözü, CHP’nin “hodri meydan”ına karşı “hodri meydan” olarak görülmelidir.

Anlayacağımız şu: Seçime gidersek öyle bir döneriz ki, Meclis’te engelleme yapma gücünüz bile kalmaz.

Aslında seçim kelimesini uzun süredir HDP’liler telaffuz ediyorlar, ama seslerini duyuramıyorlar.

Demirel “Seçim bütün ufunetlerin, kötü kokuların ilacıdır” derdi. Demirel’in halka güvenme konusunda bir tereddüdü yoktu.

Şimdi Demirel’in “ufunet-kötü koku” kelimesinden yola çıkarsak, iki gün içinde bu kadar çok seçim lafı edilmesini de buraya bağlayabiliriz.

Haberin Devamı

Ufunet varsa, bunu kimin temizleyeceği de halka sorulacaktır. Ufunet kendi kendine gitmez, bunu ancak siyasi iradenin doğru politikaları giderir.

Ak Parti, ekim-kasım aylarında yapılacak bir erken seçimde daha da kuvvetli geleceğine inanıyor ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan o sözü söyledi.

MHP, daha fazla erimeden gidilecek bir erken seçimde tekrar Meclis’te olabileceğinin hesabını yapıyor ki, seçimi tartışıyor.

CHP, bu seçimde en azından oyunu artırarak geçen haziran geçimine benzer bir sonuç umuyor ki, “hodri meydan” diye ortaya çıktı.

HDP de bütün Hükümet-devlet baskılarının karşısında, demokratik güçlerle kuracağı ittifaklarla gücünü artırdığını göstereceğine inanıyor ki, sürekli seçim diyor.

Ak Parti siyasi yapıdaki tıkanmayı çözmek için stratejisini başkanlık sistemi üzerine kurarken referandum ertesi bir seçim ihtimalini hiç dışarıda bırakmadı.

Sonuçta bütün ibrelerin şu anda ekim-kasım aylarında seçim göstermeye başladığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR