CHP teslim olalı 1.5 yıl oldu

Daha çok HDP’lilerin kullandığı bir slogan CHP’liler tarafından da kullanılmaya başlandı. CHP’liler de “teslim olmayacağız” diyerek kendilerini son dönemin mağdurları arasına katıyorlar.

Geçen yılın temmuz ayından itibaren HDP ve Kürt siyaseti, “askeri çözüm” dönen devlet-hükümet ile PKK arasında sıkışarak “mağdur” pozisyona geçmiştir.

“Barışçı çözüm”ü savunan yazarlar, gazeteciler ve aydınlar da “mağdur” durumdadırlar. Kendilerine terörist muamelesi yapılan insanların üzerine siyasal ve yargısal baskılar devam etmektedir.

Muhafazakar kesimde, Gülen Cemaati’nin suyuna gitmiş olanların bir kısmı da ne olduğunu tam anlamadan, darbe girişimini desteklememiş olan “yol arkadaşları” dahil “mağdur” sayılabilir, sayılmalıdır.

CHP ve CHP’lilerin bu “mağdur” kesimlerden hiçbirinin içinde olmadığı ortadadır. CHP’ye yönelik özel bir siyasi baskı da yoktur, hapishane tehdidi altında bir milletvekili de yoktur.

Kendini ifade edecek başka söz bulamayarak “teslim olmayacağız” diyen CHP aslında 1.5 yıl önce, Haziran seçiminin ardından teslim olmuştur.

Haberin Devamı

Haziran seçiminde tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamayan Ak Parti’nin, Erdoğan’ın stratejisinin erken seçime gidilmesi olduğunu herkes biliyordu. Eğer CHP’liler bilmiyorsa, durumları daha da vahimdir.

CHP, Kasım’daki erken seçime giden yolda, Erdoğan’ın stratejisini zorlamak bir yana, tamamen bu stratejinin başarısını sağlayan tepkileri vermiştir.

Kasım seçiminde Ak Parti’nin oy oranının yüzde 50’ye yaklaşmasıyla halk Ak Parti iktidarını istediğini ve “askeri çözüm”e razı olduğunu bildirmiş olmaktadır.

Eğer CHP, Haziran seçimi ertesinde Ak Parti ile hiçbir ön koşul olmadan koalisyona hazır olduğunu ilan etse ve hiçbir küçük pazarlığa girmeden bu noktada durabilseydi çok farklı gelişmelere kapı açabilirdi.

Bir buçuk yıl önce teslim olan CHP bugün büyük ölçüde “oyunun” dışındadır. İç ve dış politikadaki hiçbir gelişmede ağırlığı bulunmamaktadır. Ve tek siyasi faaliyet de hapishane ziyaretleridir.

DİĞER YENİ YAZILAR