Gazete Vatan Logo

Okay Abi’yi andık

VATAN Gazetesi yazarı ve usta gazeteci Okay Gönensin, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Okay Abi’yi andık

Anma töreni, kabrinin bulunduğu Üsküdar’daki Nakkaştepe Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Anma törenine Okay Gönensin’in kardeşi Koray Gönensin, kızları Lerzan Gönensin ve Fezan Ramazanoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteki Sibel Güneş, yazar Vivet Kanetti ve Yalçın Bayer, Vatan Gazetesi çalışanları ve arkadaşları katıldı. Saat 11.00’de başlayan anma töreninde önce Koray Gönensin abisiyle ilgili olarak şunları söyledi: Üzgünüz, arıyoruz ve çok özlüyoruz. Türkiye’nin önemli kıymetlerinden bir tanesiydi. Çok önemli meziyetleri vardı ama en önemlisi taraf olmayan bir gazeteciydi. Bütün hayatı boyunca her konuda, mesleğinde de taraf olmayan, gerçeği arayan, gerçeği bilmek ve göstermek isteyen iyi bir insan, iyi bir ağabey, iyi bir gazeteciydi. Milletine, memleketine faydalı olmaya çalışan bir insandı. Elinden geleni de yaptığını düşünüyorum.

Gönensin daha sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından Burhan Felek Konferans Salonu’nda ‘Meslekte İz Bırakanlar Toplantısı’yla anıldı. Gazeteci arkadaşları onunla yaşadığı anıları paylaştı.

Haberin Devamı

Yakın dostu kaleme aldı

Genç yaşında Cumhuriyet’in yazı işleri müdürlüğü görevini üstlenen, Yeni Yüzyıl Gazetesi’ni kuran, hayata veda ettiği güne kadar Vatan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Gönensin’in vefatından 5 ay önce yakın dostu Aytekin Hatipoğlu ile gerçekleştirdiği nehir söyleşi Okay’ın Kitabı adıyla kitaplaştırıldı.

Hatipoğlu yoğun bakımda

Okay Gönensin’in yakın dostu ve kibatını yazan Aytekin Hatipoğlu, 12 Temmuz tarihinde bir kaza sonucu beyin kanaması geçirerek ameliyat oldu. Reyap Hastanesi’nde tedavi gören Hatipoğlu’na Vatan Gazetesi olarak geçmiş olsun diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.