Gazete Vatan Logo

OHAL 3 ay daha uzatıldı

MGK dün Olağanüstü Hal’i görüştü. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden beş gün sonra ilan edilen OHAL’in 4. kez üç ay süreyle uzatılmasını içeren Başbakanlık tezkeresi Meclis’te kabul edildi

OHAL 3 ay daha uzatıldı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 12.16’da başladı. Toplantının ana gündem maddesi Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması oldu. MGK’da ayrıca terör mücadele, Irak ve Suriye’deki gelişmeler, olası Afrin operasyonu ele alındı. Toplantıdan OHAL’in devamı yönünde tavsiye kararı çıktı.

7 bin 400 kripto var

Toplantı sürerken OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM’nin 21 Temmuz 2016 tarihli ve 1116 sayılı kararı ile ülke genelinde ilan edilen, 18 Nisan 2017 tarihli ve 1139 sayılı kararı uyarınca devam etmekte olan Olağanüstü Hal’in (OHAL), 19 Temmuz 2017 çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasını öngören tezkere AK Parti ve MHP’nin oylarıyla geçti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, üst seviyede olan ve ‘FETÖ’ ile ilişkili olduğu tespit edilen kişilerin tamamının kamudan ihraç edildiğini ancak hala kripto kişilerin bulunduğunu söyledi. Canikli, TBMM’deki görüşmeler sırasında, “Kamuda üst seviyede olan (‘FETÖ’ ile ilişkili) kişilerin tamamı ihraç edildi ama hala kripto kişiler var. Kamuda ve özelde kripto olarak nitelenen 7,400 kişi var; şu anda (isimlerini) bilmiyoruz ama kesin olarak varlıklarına inanıyoruz. Bugün kamudan ihraç edilenden daha fazla bu örgüte bağlı, irtibatlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz yerine getirecek kadar aklını oraya teslim etmiş kamu çalışanı olduğunu biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

20 Temmuz 2016’da başladı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Olağanüstü Hal (OHAL) kararını duyurmuştu. Geçtiğimiz Nisan ayında, OHAL’i 3 ay daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığına sunulmuş ve TBMM’nin kabul etmesi üzerine OHAL 3. kez uzatılmıştı.