Gazete Vatan Logo

OHAL’i uzatma işareti

AK Parti MYK toplantısı sonrası konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olağanüstü hal konusunda, “6 ay imkanı vardı 3 ay ilan edildi” dedi.

OHAL’i uzatma işareti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün 2,5 saat süren Ak Parti MYK toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün, “Ak Parti’nin içinde FETÖ’cü yok demek saflık” sözlerinin sorulması üzerine, “Çok önceden çalışma başlatıldı. Hassas şekilde çalışmalara devam ediyoruz. En az sorunlu olan parti Ak Parti’dir aynı zamanda en hassas olan parti de Ak Parti’dir. Siyaset alanı da bu tür yapılara maruz kalabilir, engelleme gayretindeyiz” dedi.

Mağdurlar için inceleme

Yılmaz, FETÖ soruşturmalarında mağduriyet olduğuna dair tartışmaları da, “Bir taraftan mücadele, bir taraftan da mağduriyet yaşanmaması için çalışma sarf edilir. Bu yapı ile ilgim yok diyenler başvuru yapacaklar. Tek tek inceleme yapılacak” dedi. Meclis’te bu konuda komisyon kurulacağı iddialarına ilişkin de Yılmaz, “TBMM’de mağduriyetlerle ilgili komisyon konusunda çalışmamız yok. 15 Temmuz ile ilgili komisyon kuruldu. Meclis’te üye bildirdik. Diğeri Meclis ile ilgili değil idareyle ilgili hususlar. Bakanlık muhatap alınmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

OHAL süresine dair bir soruya da Yılmaz, “6 ay imkanı vardı. 3 ay ilan etti. Sorunları aşma iradesinin göstergesi. İhtiyaç görülürse hükümet değerlendirir. Milli güvenlik söz konusudur. Hükümet değerlendirme yapar” dedi.

‘Yedek vekillik önerisine destek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “yedek vekillik” açıklamasına ilişkin soru üzerine de Yılmaz, “Yerel yönetimlerde var. Belediye meclis üyeliklerinde var ama TBMM’de söz konusu değil. Bazı ülkelerde var, bazılarında yok. Anayasa konusu olan bir hadise. Partiler arasında bu konular da müzakere edilecektir. Seçildikten kısa süre sonra vefat edenler var. Ara seçim olmadığı için temsil anlamında boşluk ortaya çıkıyor. Bu konu anayasa tartışmalarında ele alınabilir” yanıtı verdi.