Gazete Vatan Logo

Bakan müjdeyi verdi... İşte Öğretmenliğe Atanma Şartları...

2020 ek 20 Bin Öğretmen ataması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk müjdeyi verdi. Peki, öğretmen atamaları ve öğretmen atama şartları nelerdir? İşte detaylar…

Bakan müjdeyi verdi... İşte Öğretmenliğe Atanma Şartları...

Öğretmen atamaları tekrar gündem oldu. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, On binlerce atama bekleyen öğretmene 2020 yılı içinde ek 20 Bin Öğretmen ataması ile ilgili karar aldıklarının müjdesini verdi. Peki, öğretmen atamaları ve öğretmen atama şartları nelerdir? İşte detaylar…

ÖĞRETMEN ATAMA ŞARTLARI NELERDİR?

Öğretmen atama şartları adasında ilk madde öğretmenlik mesleğine aday öğretmen olarak başlayacağıdır. Aday Öğretmen olarak atanacak kişilerin, devlet memuru olmak için gerekli olan şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartlar ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde sıralanmıştır. Memur olmak için gerekli olan genel şartların dışında, aday öğretmen olarak atanmak için de, bazı özel şartlar gereklidir. Bu şartlar şu şekildedir:

Aday öğretmen olarak atanabilmek için, öğretmen adayları mezun oldukları üniversite bölümlerinin, MEB öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yine Aday öğretmen olarak atanmak için, MEB tarafından uygun görülen pedagojik formasyon eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir. Pedagojik formasyon Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar için hariç tutulmuştur. Aday Öğretmen olarak atanmak isteyen öğretmen adaylarının, eğer ilk kez atama kapsamında ataması gerçekleşecek ise, KPSS’den atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

Yine Atanacak ve aday öğretmen olarak göreve başlayacak olan kişilerin memurluktan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekmektedir.