Gazete Vatan Logo

Öğretmenlere zorunlu rotasyon 12 yıl oluyor

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü, “Rotasyonu, yönetmeliği’ne 12 yıl olarak koyduk. Alternatif bir görüş de 15 yıldan başlayarak kademeli rotasyon” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aynı okulda 8 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon getirilmesini öngören yönetmelik taslağındaki süreyi 12 yıla çıkarmayı planlıyor. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, rotasyonun taslakta 8 yıl planlandığını ancak Kayseri’de yapılan toplantının sonucunda 12 yıl olması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne 12 yıl olarak koyduk. Gelecek hafta içerisinde Sayın Bakanımız başkanlığında bir sunum yapacağız. Orada Sayın Bakanımızın verdiği nihai karara göre, rotasyon belli olacak. Bunun yanında, alternatif bir görüşte şu, 15 yıldan başlayarak kademeli olarak rotasyon yapılması. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 yılını dolduranlar, 2015-2016’da 14 yıl, 13 yıl, 12 yıl, kademeli yapıp geçişleri rahatlatmak amacıyla böyle bir teklifimiz var. Şuradan sonra yapılacak toplantı sonucunda bu netleşecek. Aralık içerisinde de yönetmeliğin çıkacağını düşünüyorum.” Aydoğdu, rotasyonun ilçelerde yapılması kararı aldıklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Yılda 350 bin öğretmen istiyor

MEB’in, eş durumu tayinleri konusunda eleştirildiğini dile getiren Aydoğdu, dünyanın hiçbir yerinde MEB’deki kadar öğretmen sirkülasyonunun olduğu bir ülke bulunmadığını ifade etti. Aydoğdu, Bakanlığa, yılda 350 bin kişinin yer değişikliği için müracaat ettiğini ve her yıl 150 bin öğretmenin yerinin değiştiğini bildirdi.