Gazete Vatan Logo

Öğretmenler için ‘eğitim’ projesi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız” dedi

Öğretmenler için ‘eğitim’ projesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı’nın başlangıcında öğretmenlere hitap etti. Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törende TRT Haber ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayında 1 milyon öğretmene seslenen Bakan, öğrencilerin, öğretmenlerinden beklediği ilk şeyin sevgi ve saygı olduğunu vurguladı.

“Doğru eğitimi büyük binalar değil, büyük insanlar verir” diyen Selçuk şunları söyledi: Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değildir. Öncelikle ve hassaten öğretmenin kendi olgunlaşma serüvenidir. Kemalat ve kişisel gelişim yolculuğudur. Asıl yolcu öğretmendir. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimine doğrudan bağlıdır. Çocukları ancak ve ancak kendimize yatırım yaparak zengin kılabiliriz.

Dördüncü büyük kırılma

Öğrencileri çok yönlü yetiştirecek olanların öğretmenler olduğunu ifade eden Selçuk, şöyle devam etti: Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız. Bakanlık olarak bir paradigma değişikliği içindeyiz. Ekim ayında yapılacak makro plan sunumunda bu değişikliğin detaylarını açıklayacağız. 1970’lerden beri eğitim sistemimizin istikametinde bir değişiklik, bir kayıp var. Dünyanın 4’üncü büyük kırılmasına şahit olacağımız bir döneme giriyoruz. Bu, bizim için günlük operasyonlarla gerçekleştirilecek bir dönüşüm değil, çok daha büyük değişiklik, ekosistemin tümüyle değiştirilmesinin gerektiğini bir durum.

Haberin Devamı

150 ülkeden fazla öğrenci var

Türkiye’de 17.5 milyon öğrenci ve 915 bin öğretmen olduğunu hatırlatan Selçuk, öğrenci sayısının 150 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu vurguladı. Selçuk, hakkı verildiğinden bunun büyük bir nimet, hakkı verilmediğinde ise büyük bir külfetin habercisi olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin görüşlerini önemsediklerini kaydeden Bakan, bu kapsamda “1 milyon öğretmen 1 milyon fikir” projesinin başlatılacağını kaydetti.

Üniversitelere kayıtlar başladı

Haberin Devamı

Üniversitelere kayıtlar dün itibariyle başladı. 7 Eylül’e kadar sürecek olan üniversite kayıtlarının ardından açıkta kalan öğrenciler için ek yerleştirme süreci başlayacak. Adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül tarihlerinde yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için istenen belgeleri tamamlayarak belirlenen süre içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecekler.