Gazete Vatan Logo

Öğretmenler Günü için ünlülerden kamu spotu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birçok ünlünün yer aldığı bir kamu spotu hazırlandı. Reklamda öğretmenlerin ve öğretmenliğin önemi vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 Öğretmen Günü için hazırladığı etkinliklerden biri olarak televizyon kanallarında yayınlanmak üzere bir kamu spotu hazırlandı. Reklam filminde birçok alandan ünlü isimler yer aldı. Sanat dünyasından Ali Uyandıran, Yavuz Bingöl, İpek Tuzcuoğlu, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, yönetmen Yüksel Aksu, milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, milli rallici Burcu Çetinkaya, yazar İskender Pala (Büyük İskender) bu kamu spotu için kamera karşısına geçti.

Kamu spotunda bir öğretmenin meslekteki ilk günü ve son günü ele alındı. Öğretmenin ilk gün sınıfa girip tanıştığı küçük öğrencilerinin, yıllar sonra büyüyüp her birinin önemli insanlar haline geldiğini görmesine tanık oluyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenler Günü için hazırlanan diğer etkinlik ise billboardlara yerleştirilen "Canım Öğretmenim", "İyi ki Varsın Öğretmenim", "Dünyayı Güzelleştiren Öğretmenlerimiz İyi ki Varsınız", "Öğretmenim, Günün Kutlu Olsun" sloganları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün "Öğretmenlerdir ki bir toplumu gerçek bir millet haline getirirler" sözünün yer aldığı afişler oldu. Hazırlanan afişler 81 ilde billboardlara, okullara ve öğretmenevlerine dağıtıldı.

Haberin Devamı