Gazete Vatan Logo

Öğretmeni döverek öldürdüler!

BARTIN’da, yol verme kavgasında dövülerek öldürülen 54 yaşındaki öğretmen Tayfun Erol’un görev yaptığı Kabagöz İlkokulu’nda öğrencileri büyük üzüntü yaşadı. Tayfun öğretmenin masasına çiçek koyup, tahtaya ’Seni unutmayacağız’ yazarak gözyaşlarına boğulan öğrencilere, başka okuldan gelen rehber öğretmen psikolojik destek verdi.

Cuma gecesi Asma Caddesi Hamam Sokak’ta meydana gelen olayda 35 yaşındaki İbrahim Kaymakçı, yol vermesi için arkadan korna çalıp selektör yapmasına sinirlendiği otomobilin sürücüsü 52 yaşındaki Süleyman Karadayı ve yanındaki arkadaşı Tayfun Erol’a saldırdı. Erol, aldığı darbelerle yaşamını yitirdi, Karadayı yaralandı.

OKULDA TÖREN

Tayfun Erol’un, daha önce 7 yıl müdürlük yaptığı Hendekyanı Ortaokulu’nda dün düzenlenen törenin ardından, bugün de sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Bartın’ın Kabagöz Köyü’ndeki Kabagöz İlkokulu’nda tören yapıldı. 2 sınıftan oluşan toplam 23 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki törene veliler ile Tayfun öğretmenin oğlu 27 yaşındaki Deniz Erol da katıldı.

Haberin Devamı

40 YILLIK ARKADAŞIMI KAYBETTİM

Okulda Tayfun Erol ile birlikte görev yapan öğretmen Metin Uça, 40 yıllık arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi. Gazetecilere açıklama yapan Metin Uça, Tayfun öğretmen ile yıllarca idarecilik yaptıktan sonra 6-7 ay önce Kabagöz İlkokulu’na geldiklerini ve 2 sınıftan oluşan okulda birbirlerine destek olduklarını söyledi. Uça, şöyle dedi:

"Her gün aynı odada beraberdik. Onsuz okulun ilk günündeyiz. Yani kelimeleri bir araya getirmek çok zor. Cuma günü okula birlikte gelmiş birlikte dönmüştük. Bugün okula yalnız geldim. Ağlamamak için kendini zor tutuyorum. Bugün ne yapabilirim diye odada uzun süre düşündüm. Hayat devam ediyor. 2 sınıfımızı birleştireceğiz. Ve eğitim öğretime devam edeceğiz. Alışacağız."

ÖĞRENCİLER AĞLADI

Öğrenciler daha sona üzerinde Tayfun öğretmenin fotoğrafı bulunan masaya karanfil ve gül bıraktı. Gözyaşları içinde sınıfa gören öğrenciler, sınıfta bulunan Tayfun öğretmenin masasına da yine çiçek ve karanfil bıraktı, tahtaya da ’Seni unutmayacağız’ yazdı.

Haberin Devamı

İnönü İlkokulu’ndan gelen rehber öğretmen Leyla Yeğen ile müzik öğretmeni Hüseyin Cezayirli, öğretmenleri için gözyaşı döken öğrencilere psikolojik destek verdi. 2 öğretmenin, 1 hafta okula gelerek öğrencilere destek vereceği belirtildi.

SOPA VE YUMRUKLA VURMUŞ OLABİLİRİM

Öte yandan olayın ardından tutuklanan sürücü İbrahim Kaymakçı, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, arkadaki sürücünün sürekli selektör yapması üzerine aracı durdurduğunu belirterek, "Uzun süre arkadan takip edip selektör yapınca arabamızın kapısının açık olabileceğini ya da başka herhangi bir nedenle bizi uyarmak amacıyla hareket ettiklerini düşündüm. İnip sürücünün yanına gittim. Bana ’niye yavaş gidiyorsun lan’ dedi ve sonra ikisi küfür etmeye başladılar. Sonra ikisi de araçtan çıktılar ve boğuşmaya başladık. Kavga anını tam hatırlamıyorum. Sopa ile ya da yumrukla vurmuş olabilirm. Ayrılırken şahıs yerde yatıyordu. Giderken bu şahsa tekrar vurup vurmadığımı hatırlamıyorum" dedi.