Gazete Vatan Logo

Öğretmene tecavüz eden sanıklara 108 yıl hapis cezası

Erzurum'un Pasinler İlçesinde Türkçe öğretmeni A.K.'ye tecavüz ederek ağır yaralayan hükümlü sanıklar hakkında toplamda 108 yıl hapis cezası verildi

Öğretmene tecavüz eden sanıklara 108 yıl hapis cezası

Erzurum'un Pasinler İlçesinde 2011 yılında görev yapan Türkçe öğretmeni A.K.'ye tecavüz ederek ağır yaralayan hükümlü sanıklar hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadir N.'ye 58, Ümit A.'ya verilen 50 yıl hapis cezası hükmünü Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

YARGITAY, İKİ SANIĞA VERİLEN 108 YIL HAPİS CEZASINI ONADI

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Eylül 2013 günü yapılan karar duruşmasında Kadir N.ile Ümit A., 'cinsel saldırı' suçundan işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüsten' 'zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan' silahlı yağma suçundan' da 58 yıl, olayın ikinci sanığı Ümit A.'yı ise 50 yıl hapis cezası olmak üzere verilen 108 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin 2016/1917 esas sayılı kararı ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyasını inceleyerek 58 yıla hükümlü Kadir N. ile 50 yıl hapis cezasına hükümlü Ümit A.'nın 108 yıl hapis cezalarını oy birliği onamasına karar verdi.

"HAKİM BEY ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, ÖYLE KARAR VERİN" DEMİŞTİ

Haberin Devamı

Hükümlü Kadir N. ise, karar duruşmasında, "İki kez polis tarafından gözaltına alındım ve serbest bırakıldım. Fotoğrafımı çekip öğretmene gösterdiler. 'O değil' dedi. Hakim bey elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin. Düğünüme 10 gün kalmıştı. Dünyanın en mutlu insanı ben olacaktım. Abdullah Öcalan'a istenen cezayla yargılanıyorum. Ben o kadar yaşayacak mıyım? Ben 20 liranın acizi miyim? Fakirim ama kimsenin namus, şerefine yan gözle bakmam. Benim kıl, sperm, deri parçası örneklerim hiçbiri uymuyor. Bunların tek biri uysun istediğiniz cezayı verin." demişti.

OLAY

Olay, 6 Nisan 2011 günü Pasinler ilçesinde meydana geldi. Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen 27 yaşındaki A.K., evine giderken saldırıya uğradı. Saldırganlara karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Tecavüze uğrayan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı. Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Bürosu'nda oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N.'den önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. N. ve işsiz olan arkadaşı Ümit A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondular. Yerel mahkeme öğretmen A.K.'ya tecavüz ederek, ağır yaralayan fırın işçisi Kadir N.'ye 58, arkadaşı Ümit A.'ya ise 50 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Haberin Devamı