Gazete Vatan Logo

Öğretmen olduklarına bin pişmanlar

Öğretmenler üzerinde yapılan anketten şaşırtan sonuç...

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler üzerinde sendika olarak gerçekleştirdikleri anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 50,3'ü öğretmen olduğuna pişmanlığını dile getirirken, yüzde 61'i ise emekli olmayı düşünmediğini belirterek bir çelişkiyi ortaya koyuyor.

Sendika Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Koncuk, 9 Ekim-9 Kasım 2010 tarihleri arasında 3 bin 534 öğretmen üzerinde yaptıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Sendikanın çalışmasına göre, öğretmenlerin yüzde 93'ü kredi kartı kullanıyor ve bunların yüzde 79,9'unun kredi kartı borcu bulunuyor. Öğretmenlerin yüzde 68,8'i son bir yıl içinde bankalardan kredi çekmiş. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 79,7'sinin banka kredisi borcu bulunuyor. Öğretmenlerin yüzde 42,1'i şans oyunu oynuyor, ankete katılan 3 bin 534 dönerden yüzde 58,9'u kirada oturuyor. Öğretmenlerden yüzde 52'si borç ve ekonomik sorunlar nedeniyle stresinin arttığını, yüzde 12.2'si bu sebeplerden ötürü sinirli tavırlar sergilediğini, yüzde 5'i ise depresyona girdiğini söylüyor.

Öğretmenlik mesleğine itibarın azaldığını düşünenlerin oranı ise yüzde 95.5.Ankette neredeyse yarıya yakını öğretmen olduğu için pişmanlığını dile getirirken yüzde 61'i ise vakti gelince emekli olmayı düşünmediğini beyan ediyor.

Haberin Devamı