Gazete Vatan Logo

Öğretmen alımı 2021 ne zaman? 2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı, kontenjanlar merak ediliyor!

Öğretmen adaylarına güzel haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Erdoğan, Ankara'da eğitim kurumlarının açılış töreninde '20 bin öğretmen ataması yapacağız' duyurusu yaptı. Müjdeli haberin ardından 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı, kontenjanlar ve MEB tarafından yayınlanacak atama kılavuzuna yönelik bilgiler sorgulanmaya başladı. Peki, Öğretmen alımı 2021 ne zaman? Öğretmen ataması 2021 ne zaman, 2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen alımı 2021 ne zaman? 2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı, kontenjanlar merak ediliyor!

Öğretmen adaylarının beklediği haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da eğitim kurumlarının açılış töreninde önümüzdeki günlerde 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının duyurusunun yapılacağını söyledi. Duyurunun ardından gözler MEB tarafından yayınlanacak atama kılavuzu, braş dağılımı ve kontenjanlara çevrildi. Peki, 2021 öğretmen atamaları ne zaman olacak? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? 20 bin atama kontenjanları açıklandı mı? İşte 2021 öğretmen ataması ile ilgili merak edilenler...

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRAŞ DAĞILIMI VE KONTENJANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 bin öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontenjan ve branş dağılımını önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Her yıl MEB'e bağlı eğitim kurumlarındaki ihtiyaçlara göre hazırlanan öğretmen atama takvimi 2021 yılında da milyonların gündemindeki yerini aldı. Atanmayı bekleyen binlerce eğitimci açıklanacak olan bu takvimin detaylarını merak ederken konuya dair net bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ALIMI 2021 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmen ataması ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Takvimin henüz belirlenmediğine değinen Ziya Selçuk, "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Seçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ayrıca, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabii bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra brans dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa patlaşırdık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2020 ÖĞRETMEN ATAMALARI BRAŞ DAĞILIMI

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarının branşı 60 ayrı branştan seçildi. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması yapıldı. İşte 2020 yılında branş sıralamasına göre öğretmen atamalarının bazıları...

Sınıf öğretmenliği ataması 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801,

İngilizce öğretmeni ataması 1739,

Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518,

İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701 olarak verildi.