Gazete Vatan Logo

Öğretmen adaylarına çifte destek

Uludağ Üniversitesi'ni tercih eden "başarılı öğrencilere burs" kampanyası, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Bursa'daki eğitim kurumları tarafından da büyük ilgi görüyor.

Öğretmen adaylarına çifte destek

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve yönetiminin başarılı öğrenciyi Uludağ Üniversitesi'ne çekmek amacıyla başlattığı uygulamaya Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından Final Okulları'ndan da destek geldi. Final Okulları, ÖSYM'nin 2017-2018 dönemi için yaptığı sınav sonucunda, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği (3 öğrenci) ve Okul Öncesi Öğretmenliği (3 öğrenci) bölümlerini tercih edecek yüksek puanlı toplam 6 öğrenciye 9 ay boyunca 500 TL burs verecek. Alttan dersi olmayan ve not ortalamasını 2.5'un üstünde tutturan öğrenciler mezun oluncaya kadar burslarını almaya devam edecek. Ayrıca, birinci sınıfı 3.5 ve üzerinde bitiren en başarılı 2 öğrenciye de ayrıca 750 TL başarı bursu verecek.

Başarı bursu protokolü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Final Okulları Genel Müdürü Yasin Taşel ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel tarafından imzalandı.

BURS TERCİHLERE YANSIDI

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs kampanyasına iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından ve eğitim kurumlarından büyük ilgi gösterildiğini belirterek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Ulcay, Uludağ Üniversitesi'ne öğrencilerin ilgisinin artması sonucunda bu yıl ilk 5 tercihin içerisinde yer aldığını, bu başarıda payı olan burs verenlere desteklerinden dolayı teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Rektör Ulcay, burs veren kuruluşlarının isimlerinin tercih kılavuzlarına da basıldığını ancak bunun için en son tarihin şubat sonu olduğunu hatırlatarak, burs vermek isteyenlerin bir an önce üniversite ile irtibata geçmelerini istedi.

Final Okulları Genel Müdürü Yasin Taşel de, kuruluşundan bugüne dek 56 kampüste 3.5 milyon öğrenciye eğitim verdiklerini ve son olarak KKTC'de üniversite açtıklarını hatırlattı. Taşer, Final'in başarısının altında kendi öğretmenlerini kendilerinin yetiştirmesinin yattığına işaret ederek, "Eğitimde öğretmenin niteliği çok önemli. Pedagojik formasyon alan herkes öğretmen olamıyor. Öğretmenlik bir ruhtur ve biz öğretmenlik ruhuyla yetişecek gençlere her zaman destek vermeye hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise, 80'li yılların ortalarında Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik bölümlerini seçenlere burs verdiğini ve uygulamanın ardından eğitim fakültelerinde niteliğin yükseldiğini, başarı bursu uygulamasının da Uludağ Üniversitesi'ni zirveye çıkaracağına inandığını belirtti.