Gazete Vatan Logo

Öğretim görevlisinden öğrenci sevgiliye dayak

Ege Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlisi A.A. hakkında aynı zamanda öğrencisi olan eski sevgilisi G.B.A.’yı dövdüğü gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Öğretim görevlisinden öğrenci sevgiliye dayak

Ege Üniversitesi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü son sınıf öğrencisi G.B.A (26)., aynı bölümde öğretim görevlisi olarak görev yapan eski sevgilisi A.A.’nın (37) geçen 10 ve 29 Ekim tarihlerinde kendisine fiziksel şiddet uyguladığını ileri sürdü. G.B.A. şunları anlattı:

“Kıskançlık ve güvensizlik nedeniyle ayrılmaya karar verdim. Eşyalarımı toplarken deliye döndü ve evde bulunan metal çamaşır askısını üzerime fırlattı. ‘Sen bittin, seni öldüreceğim’ diyerek kafamı yere vurdu, ardından yüzüme ve sol kulağıma vurdu. Bir yandan vururken, bir yandan da ‘Bunlar bizi güçlü yapacak’ diyordu. Yaklaşık 2 saat boyunca şiddet devam etti ve en sonunda gece saat 02.00 gibi beni evden attı. O esnada kız kardeşi B.Ç. beni aradı ve yanına çağırdı. Bende ailemin beni o halde görmesini istemediğim ve gidecek başka yerim olmadığı için mecburen gittim. Birlikte hastaneye gittik, ayak parmağım kırılmış. B.Ç. oradakilere benim merdivenden düştüğümü söyledi ama doktorlar inanmadı. O evden sağ çıkabildiğime seviniyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İftira atıyor’
G.B.A’nın kendisine iftira attığını öne süren A.A. “Asıl ayrılmak isteyen bendim. Bu yüzden bana ‘Bir gün benden ayrılırsan, sende çok büyük bir iz bırakırım’ diyordu. O gece giyinme dolabını tekme atarak dağıttı. Kendine vurmaya başladı. Amacı tamamen beni itibarsızlaştırmak ve yalnızlaştırmaktı. Ben bir öğrencime bile sesimi yükseltmiş biri değilim” dedi.
‘Daha önce de dövdü’
A.A’nın geçmişte de şiddet uyguladığını öne süren G.B.A. “Bir keresinde saçımdan tutup yerde sürükledi. Elinde bıçak vardı ve ‘Seni öldüreceğim’ diyerek bağırdı. Onun müzik grubunun menajerliğini yaptığım için, bir süre daha mecburen görüşmeye devam ettik” dedi. Genç kız yüzünde ve vücudunda oluşan morlukları gösterdi.