Gazete Vatan Logo

Öğrencilerin ürettiği 54 proje sergilendi

TÜBİTAK'ın katkısıyla gerçekleşen bilim fuarı etkinliklerinde, tamamı öğrencilerin kendi tasarımları olan ürünler sergilendi.

Öğrencilerin ürettiği 54 proje sergilendi

İstanbul Bayrampaşa Mobil İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin çabası ve TÜBİTAK’ın sağladığı ödenek ile gerçekleştirilen bilim fuarı etkinliklerinde tamamı öğrencilerin kendi tasarımları olan ürünler sergilendi. Aralarında doğal ürünlerden elde edilmiş cilt bakımı seti, ışığı takip eden araba , döner sinema, hologram, hidrolik lift ,gazetenin bitkiler üzerindeki etkisi ,teknoloji ve tasarım da tasarım ve bilimin önemi İngilizceyi ve Matematik dersini oyunlarla öğrenmeye kadar elli dört (54) proje 110 öğrencinin , 20 danışman öğretmen nezaretinde hazırladıkları projeler fuarda sergilendi.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Milli Eğitimi şube müdürleri Mehmet Faruk TEKİN ,Abdullah AVCI Sadık Akyol´un ve ilçedeki diğer okul müdürlerinin katılımı ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleşti. Okul müdürü Esat Cevahiroplu fuarın açılışında yaptığı konuşmasında “Başta TÜBİTAK olmak üzere fuarın gerçekleşmesinde emeği olan bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.Fuarın Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlanmıştır. ”dedi

Haberin Devamı