Gazete Vatan Logo

Öğrencileri ve velileri özgürleştiren adım!

Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin velileri ve öğrencileri özgürleştiren bir adım olduğunu söyledi.

Bozdağ, Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Yükseköğretim Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, tartışmaları her zaman olumlu gördüğünü, böylece herkesin fikrini söylediğini, dinleyenlerin de ona göre kendi değerlendirmelerini yapabildiğini söyledi. Bozdağ, ”Kıyafet konusunda atılan adım, esasında tek tipçi bir yaklaşıma son veren, velilerin ve öğrencilerin elini rahatlatan ve onları özgürleştiren bir adımdır” dedi.

Dokunulmazlık süreci

Bozdağ, dokunulmazlıkların konusundaki soru üzerine şunları söyledi: ”Süreç işliyor. Bu konuda yetki tamamen TBMM’ye aittir. Karma Komisyon bu konuda bir değerlendirme yapacaktır. O değerlendirme dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde olursa Genel Kurul’a gelecektir. Genel Kurul da komisyon raporuna uyarsa, dokunulmazlıklarını kaldırılmış olur. Şu andaki süreç bu yönde devam ediyor.”

Haberin Devamı