Gazete Vatan Logo

Öğrencileri IQ testiyle seçmişler!

Edirne’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasının iddianamesi, terör örgütünün eleman kazanma yöntemleri de ortaya konuldu

Öğrencileri IQ testiyle seçmişler!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Edirne’de yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün elebaşı Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 19’u tutuklu 43 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede yer alan tanık ve müşteki beyanları, örgütün akıl almaz yöntemlerini de ortaya koydu. FETÖ/PDY’nin başarılı öğrencileri hedef aldığı vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

‘Fakir değil zekileri seçin’

“Eğitim gönüllüsü diğer kuruluşların ve dini referanslı yapıların aksine FETÖ/PDY, ihtiyaç sahibi öğrencileri değil, zeki ve başarılı öğrencileri hedef almış, hatta bu öğrencilere IQ testleri yaptırmıştır. Böylelikle örgütün devleti ele geçirme amacına ulaşmasına katkı sağlayacak kadrolaşma faaliyetlerinin önü açılmıştır. Sonuç olarak Fethullah Gülen’in 1970’lerin sonunda başlattığı uzun vadeli projenin ilk halkasını eğitim oluştururken, tedrisattan geçenler başta emniyet, yargı, TSK ve mülkiye olmak üzere devletin önemli kademelerine yerleştirilmiş, bir kısmı ise iş adamı olmaya aday gösterilmiştir. Örgüt bir yandan eğitimle kadro yetiştirip, bir yandan da diğer alanlarda etkinliğini artırmıştır.’’

Haberin Devamı

CIA ve FBI iddianamede

İddianamede yabancı gizli servislerin adı da geçti: “CIA ve FBI tarafından, hükümete yönelik faaliyetlerine ilişkin geliştirdiği strateji gereği cemaate ait kültür merkezlerinde yetiştirilmiş kadroya değişik konularda eğitimler verildi. Bunun en iyi örneklerini ise 17 Aralık sürecinde savcılar ve güvenlik güçlerinin yapmış olduğu operasyonları içine alabiliriz.”

‘Mafyanın ağzına azıcık bal sürün’

İddianamede Gülen’in, 1970’li yıllardan itibaren devlete sızma taktiğinin altını çizdiği konuşmalarından da örnekler verildi. İşte birkaçı:

- Esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın.

- Bütün güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse varlığınızı fark etmeden sistemin ana damarlarında ilerleyin.

- Türkiye’deki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır.

Haberin Devamı

- Her yerde hususen geri kalmış yerlerde mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir.