Gazete Vatan Logo

Öğrencilere maaş gibi burs

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi'ni 2017-2018 eğitim öğretim döneminde tercih edecek en yüksek puanlı 5 öğrenci ayda 500 lira burs alacak. Not ortalamasını 3.5'in üstünde tutan ve alttan ders bırakmayan 3 öğrenciye de ayrıca 750 TL başarı bursu verilecek.

Öğrencilere maaş gibi burs

UÜ yönetimi tarafından geçen yıl başlatılan başarılı öğrencilere burs verme projesi, kentin önde gelen firmalarından destek görmeye devam ediyor. Birçok fakülte ve bölüm için hayata geçirilen başarı bursu kampanyasına UÜ Veteriner Fakültesi de dâhil oldu. Bursa'nın önemli firmalarından Matlı Yem A.Ş., 2017-2018 ÖSYM sınav sonucuna göre UÜ Veteriner Fakültesi'ni tercih edecek en başarılı 5 öğrenciye 9 ay süreyle aylık 500 lira ve başarısını devam ettirerek 3.5 not ortalamasını yakalayan 3 öğrenciye de aylık 750 lira başarı bursu vermeyi taahhüt etti. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, UÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Matlı Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı, düzenlenen bir tören ile burs protokolünü imzaladı.

BURS PROJESİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ BURAYA ÇEKTİ

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs projesinin her geçen gün yeni bir fakülteye veya bölüme yansıtılması için uğraştıklarını söyledi. Geçen yıl başlattıkları başarılı öğrencilere burs verme projesi sayesinde Uludağ Üniversitesi'nin en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdini açıklayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Öğrenci Seçme Sınavı'nda başarı elde eden ancak Uludağ Üniversitesi'ni düşünmeyen öğrencilerin verilen bursları görünce fikrinin değişebildiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Birçok fakültede başarılı öğrencilerin kendilerini tercih ettiğine şahit olduklarını vurgulayan Rektör Ulcay: "Başarılı öğrenci gelince, başarılı eğitimci de kendiliğinden geliyor. Öğrenci istekli olunca derse katılım ve dersi işleme şekli de değişiyor. Öğretim üyesi de dersi çok daha motive bir şekilde anlatıyor. Dolaylı olarak hem öğretim kalitesi hem de öğrenci kalitesi artıyor. Burs projesini her bölüme ve fakülteye yaymak istiyoruz. Kentin başarılı firmaları ile görüşüyoruz. Bizlere ve öğrencilere destek olmak isteyenler ile protokol imzalıyoruz. Uludağ Üniversitesi'ni tercih edecek başarılı öğrencilere burs vermek bir anlamda üniversitenin geleceğine katkı yapmak sayılabilir. Matlı ailesine burs programına katkı koydukları için teşekkür ediyorum" dedi.

SEKTÖRÜMÜZÜN KALİFİYE İNSAN KAYNAĞINA İHTİYACI VAR

Haberin Devamı

Burs konularına aileden gelen bir gelenek nedeniyle özel önem verdiklerini söyleyen Matlı Yem Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı ise Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni tercih eden başarılı öğrencilere burs vermekten de ayrı bir onur duyacaklarını belirtti. Burs miktarının sadece 5 öğrenciyi kapsamasından çok işin önemi ve sahiplenilmesi noktasında büyük bir adım olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Önder Matlı; "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Türkiye, bugüne kadar hep niceliksel problemler ile uğraştı. Ülkemizde artık niteliksel problemlerin çözüme kavuşturulduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Sektörlerin kalkınması için nitelikli insan kaynağına büyük ihtiyaç duyuluyor. Bizim sektörümüzde de bu ihtiyaç çok fazla gün yüzüne çıkmış durumda. Dolayısı ile insana yapılan yatırım, sektöre yapılmış bir yatırım gibi olacak ve sektörün açıklarının giderilmesine gelecekte fayda sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık sektöründeki yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı diğer sektörlerden çok daha fazladır. Bugün imzalayacağımız protokolü de bu anlamda çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FAKÜLTEMİZİ DAHA ÜST SIRALARA TAŞIYACAĞIZ

Haberin Devamı

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay da fakültenin uluslararası akreditasyon elde etmiş bir fakülte olduğuna dikkati çekti. İngilizce zorunlu hazırlık sıralaması olan tek fakülte olduklarının altını çizen Dekan Günay; "İstanbul ve Ankara'daki fakültelerin bazılarından sonra Türkiye genelinde ilk sıralardayız. Tabi ki ilk 5'e giren öğrenciye böyle bir burs imkânı sağlamak da daha başarılı öğrencilerin bizleri tercih etmesine neden olacaktır. Başarılı öğrenci de fakültenin başarı sıralamasının yükselmesine katkı koyacaktır. Öğrencilerimize böyle bir fırsatı veren Matlı ailesine ben de kendi adıma ve fakültem adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı