Gazete Vatan Logo

Öğrencilere daha fazla sosyal sorumluluk bilinci kazandırılacak

Sosyal sorumluluk proje danışmanlığı şirketi SosyalBen Akademi ile Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilere daha fazla sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak adına kurulacak olan Nişantaşı Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Departmanı için anlaşma protokolü imzaladı.

Departmanda öğrencilere sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik alanında sağlanacak eğitimlerin yanı sıra hayata geçirilen uygulama projeleri ile deneyimleyerek öğrenebilmeleri için fırsatlar sunulacak. Ayrıca öğrencilerin girişimci ruhunu ve yeni fikirlerini ortaya çıkarmak adına düzenlenecek olan yarışmada birinciye yüzde 100 eğitim bursu, ikinciye yüzde 75 eğitim bursu ve üçüncüye tablet hediye edilecek. İmza töreninde konuşan SosyalBen Akademi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ece Çiftçi, SosyalBen Akademi'nin faaliyetlerini şöyle anlattı:

"SosyalBen Akademi olarak eğitim kurumlarına ve orta ölçekli kurumsal firmalara sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veriyoruz. Bu danışmanlığın amacı duyarlı ve sorumlu bir nesil yetiştirebilmek, gönüllülük bilincini güçlendirebilmek. Bu sene de Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte bir işbirliği yapmaya karar verdik."

"ÖĞRENCİLERİ UYGULAMANIN YANI SIRA AKADEMİK ANLAMDA DA BESLEMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Departman bünyesinde yapılacak projelere de değinen Çiftçi sözlerini şöyle noktaladı:

Haberin Devamı

"Topluma Hizmet Uygulamaları Departmanı'nda öğrenciler daha çok sosyal sorumluluk projelerine hem ulusal hem uluslararası alanda katılma şansı elde edecek. Aynı zamanda onları teşvik edebilmek için de bünyemizde 2 yarışma hazırladık. Bunlardan bir tanesi lise öğrencileri için bir tanesi de departman bünyesinde olan üniversite öğrencileri için. Departmanın çeşitli ayakları var. Bir tanesi sosyal girişimcilik ve proje yazmayı geliştirecek olan süreç. Bu kapsamda departman bünyesinde proje yarışmaları açtık. Diğer ayak öğrencilerin katılacağı hem gönüllü turizmi, hem Türkiye'yi yaşayarak öğrenecekleri hem de aslında çalıştıkları bölgedeki toplumsal sorunları gözlemleyebilecekleri bir çalışma olacak. Diğer taraftan saha çalışmaları olacak. Dezavantajlı çocuklarla bir araya gelecekler. Uluslararası alandaki sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik süreçlerini takip edebilmek için oraya gidecekler, oradan buraya öğrencileri davet edebilecekler. Bir de akademik anlamda da üniversite olarak bu departmanda sivil alana kaynakça sağlıyor olacağız. Araştırmalar yapacağız, uygulamadan elde ettiğimiz donelerle birlikte araştırmalarımızı pekiştiriyor olacağız. Üniversite bünyesinde de topluma hizmet uygulamaları dersiyle öğrencileri uygulamanın yanı sıra akademik anlamda da beslemeyi hedefliyoruz. Bu işbirliğinde SosyalBen Akademi de bütün bu sürecin üniversitede kurulması ve doğru şekilde ilerletilmesi anlamında danışmanlık veriyor olacak."

Haberin Devamı

"TOPLUMA HİZMET VERMEK AŞKTIR, TUTKUDUR"

Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal ise şöyle konuştu:

"Nişantaşı Üniversitesi vakıf üniversitesi olmanın verdiği ayrıcalıkla bu tarz projelere çok sıcak yaklaşıyor. Keza bu anlamda SosyalBen Akademi'nin de yaptıkları ortada. Bu yüzden doğru bir partner yakaladığımızı düşünüyorum. Sosyal sorumluluk projelerini her anlamda destekliyoruz çünkü öğrencilerimizin sadece akademik bilgiyle ilerlemesini değil topluma katma değer sağlayan her şeyle iç içe olmasını istiyoruz. Bu yüzden çok keyifli bir proje. Öğrencilerimiz hem yurtiçinde hem de yurtdışında çeşitli çalışmalar yapacaklar. Nişantaşılı olmanın farkını daha çok hissedecekler. Topluma hizmet vermek bir aşktır, tutkudur, onlar da bunu sosyal sorumluluk projeleriyle birleştirmenin farkını yaşayacaklar. Bu anlamda onlar için çok değerli ve önemli çalışmalar. Gelecek yaşamlarında da kullanacakları tecrübelere dönüştüreceklerdir."

Haberin Devamı