Gazete Vatan Logo

Öğrenciler Dubai'yi tercih ediyor

Yabancı dil eğitimi için alternatif ülkelerin sayısı artıyor. Dubai halkının yüzde 85’inin İngilizce konuşması ve şehir merkezindeki bölge insanının ağırlıklı uluslararası gruplardan oluşması Dubai’yi tercih edilir hale getiriyor.

12 senelik deneyimi ile yurtdışı eğitimlerinde danışmanlık hizmeti veren Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Dubai’de bulunan ES Dubai Dil Okulları ile İngilizce eğitimi almak isteyenlerin tercihi oluyor. Endless Abroad en az 12 haftalık dil okuluna kayıt yaptıran öğrencilere Work and Study programıyla bir yandan öğrenirken bir yandan da çalışma imkânı sunuyor.

Dubai’yi keşfet

Dubai’nin, Birleşik Arap Emirlikleri’nde başkent Abu Dhabi’den sonra ikinci büyük emirlik olduğunu belirten Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Gökmen Özdemir; “Öğrenciler artık yurtdışında alacakları bir eğitimi bir okul ile sınırlandırmıyor. Hem turistik açıdan hem de bölgede konuşulan İngilizce oranına göre değerlendiriyorlar. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin gitmek istedikleri yeni ülke Dubai oluyor’’ dedi. Dubai’nin kozmopolit şehir yaşantısına, yüksek yaşam standartlarına ve eşsiz kültürel bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, ‘‘Dubai’de yapılabilecek aktivite sayısı düşünüldüğünden çok daha fazla. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, öğrenciler için düzenlediği organizasyonlarla bu imkânları keşfetmelerini ve yeni deneyimler kazanmalarını sağlıyor’’ dedi.

Haberin Devamı

Dubai’de Dil Eğitimi ile zorlu vize işlemleri sona eriyor

Ülkemize yaklaşık 4 saatlik bir mesafede olması ve İstanbul’dan hemen hemen her gün uçuş bulunması Dubai’yi öğrenciler açısından daha da cazip kılıyor. Özdemir, yurtdışı eğitiminde en zorlu sürecin vize işlemlerinde yaşandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Endless Abroad olarak ES Dubai Dil Okulları’yla yaptığımız anlaşma neticesinde bundan sonra dil eğitimi için Dubai’yi tercih eden öğrencilerimize birçok konuda kolaylıklar sağlama olanağına sahibiz. Dubai’nin kolay vize vermesi ve banka hesabında para bulundurma zorunluluğu getirmemesi de öğrencilere rahat bir nefes aldırıyor’’ dedi.

Öğrenciler çalıştıkları işlerde saatlik ortalama 17$ - 20 $ kazanıyor

Dubai dil eğitimini tercih eden öğrenciler en az 12 hafta eğitim aldıkları takdirde resmi olarak haftalık 20 saat çalışma iznine sahip oluyor. Dubai’de öğrenciler çalışarak saatlik ortalama 17-20 $ arasında değişen ücretler alabiliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 10 yılda Birleşik Arap Emirlikleri ekonomisinin hızla büyümesi dikkate alındığında, Dubai’de iş imkânlarını yakalamak ve fırsatları değerlendirmek de oldukça avantajlı bir durum. Dubai’ de küçük çaplı iş yerlerinden büyük uluslararası şirketlere kadar iş olanaklarını değerlendirmek mümkün. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Dubai’de dil eğitimlerini alırken bir yandan da çalışma olanağı sağlayarak global bir vizyona ulaşmalarında yardımcı oluyor.