Gazete Vatan Logo

Öğrenciler bir ülkede daha sokaklara döküldü

İspanya'da öğrenciler sokaklara döküldü. Hükümetin eğitim politikasını protesto eden öğrenciler 40'ı aşkın şehirde gösteri düzenledi.

İspanya'da hükümetin 2013 yılı sonunda çıkardığı ve yeni öğretim yılında yürürlüğe giren LOMCE adlı eğitim yasasına karşı çıkan ve 21-23 Ekim'de derslere girmeyi reddeden orta ve yüksek öğretim öğrencileri, seslerini duyurmak için sokaklara döküldü.

Burslardan Etkilenen Öğrenciler Platformu (PAB) ve Öğrenciler Sendikası'nın çağrısıyla başlayan eylemin 2. gününde, İspanya'nın 40'ı aşkın kentinde gösteri düzenlendi.

Başkent Madrid'de katılımın yoğun olduğu gösteride, eğitim politikasından dolayı hükümeti eleştiren öğrenciler, "eğitimde kesintiye hayır", "LOMCE yasası geri çekilmeli", "devlet okullarına destek", "laik eğitim" taleplerinde bulundu. İspanya Eğitim Bakanı Jose İgnacio Wert'in istifasını isteyen sloganlar atan öğrenciler, İspanya'daki sağ görüşlü hükümeti "Franco rejimini andıran bir yasa çıkartmakla" suçladı.

Bu arada Öğrenci Sendikası'ndan yapılan açıklamada, öğrencilerin greve katılımının yüzde 90 olduğu iddia edilirken, Eğitim Bakanlığı ise greve katılımın "çok düşük" olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Öğrenciler, daha önce Hong Kong'da "Şemsiye Devrimi" adı altında Çin'i protesto etmek için sokaklara dökülmüştü.