Gazete Vatan Logo

Öğrenci sınav sonuçları E-okul üzerinde güncel haliyle yer alıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilerin okul bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) internet erişimi söz konusu olan her yerden kullanılabiliyor. MEB e-Okul VBS ekranı üzerinde öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile not bilgisi veya devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim durumu bilgilerine ulaşılabiliyor.

Öğrenci sınav sonuçları E-okul üzerinde güncel haliyle yer alıyor!

Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen hızlı internet teknolojileri ile birlikte artık vatandaşların sadece dakikalar içerinde internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi interneti n yaşamın her alanında olduğu gibi kamusal ve kurumsal alanlarda da etkin bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojilerini en aktif şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi milyonlarca öğrenci ve velileri tarafından son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan ileri nesil teknolojileri ile birlikte hem öğrencilerin hem de velilerin bulundukları her yerden internete erişim imkanına sahip olabilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik platform üzerinde bulunan bu hizmet ekranının yoğun şekilde kullanılmasına neden oluyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türk eğitim sistemi içerisinde modern ve çağdaş hizmet yapısının oluşturulabilmesi ve gelişmiş ülkelerdeki eğitim kalitesinin yakalanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda internet teknolojileri son derece yoğun ve sık bir şekilde eğitim alanı hizmetlerinde de kullanılıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmetleri ile birlikte artık ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim alan milyonlarca öğrencinin okul bilgilerinin ve güncel eğitim bilgilerinin tüm ayrıntıları ile internet üzerinden öğrenilebilmesi sağlanıyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan online eğitim uygulamaları ile birlikte sadece dakikalar içerisinde en güncel eğitim verilerinin e-Okul VBS portalı üzerinden alınabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde bulunan milyonlarca öğrencinin, öğrencilik bilgilerinin sanal platform üzerine taşınmasını sağlamakta olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 21.yüzyıl Türk eğitim sistemi içerisinde hem öğrenciler hem de veliler açısından çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde çocuğunun eğitim yaşamı ile ilgili olarak merak ettiği tüm bilgilere sadece dakikalar içerisinde nerede olursa olsun erişim sağlayabildiği internet üzerinden ulaşabilmekte olan velilerin, artık çocuklarının okul durumu ile ilgilenememe gibi problem yaşamasının önüne geçilebiliyor. Çünkü e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmeti öncesinde veliler, çocuğunun okuluna giderek, öğretmenleri ile görüşmek ve ders durumuna ilişkin bilgi alabilmek için günlük yaşamı içerisinde vakit ayırmakta fazlasıyla zorluk yaşayabiliyordu ki bu durumda öğrencilerin eğitim yaşam başarılarını dahi etkileyebiliyor. Ancak artık veliler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni her yerden sadece öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Veliler öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, şube ortalaması ve sözlü notları gibi bilgilere ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı