Gazete Vatan Logo

Öğrenci eylemi zammı geri çektirdi!

Belediyeden geri adım

Şanlıurfa'da şehir içi ulaşıma yapılan zammı protesto eden Harran Üniversitesi öğrencileri olumlu sonuç aldı. Belediye, Osmanbey Kampüsü'ne gidiş gelişlerde öğrencileri eski fiyattan taşıyacak.

Şanlıurfa Belediyesi, yeni yıl ile birlikte ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam yaptı. Böylece daha önce 1 lira 10 kuruştan yolculuk yapan öğrenciler, yeni zam ile 1 lira 25 kuruşa yolculuk yapmaya başladı.

Harran Üniversitesi öğrencileri, zammı protesto etmek için dün kampüs girişinde oturma eylemi yapıp, yolu trafiğe kapattı. Dağılmaları yönünde uyarıya olumsuz yanıt veren öğrencilere polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

Gerginlik üzerine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, bugün Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret ederek, ulaşıma yapılan zammın geri çekilmesini istedi. Bu talebi değerlendiren Fakıbaba, Osmanbey Kampüsü'ne yapılan toplu taşımanın eski fiyattan yapılacağını söyledi.

Öğrencilerin haklı isteklerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Fakıbaba, "Toplu taşıma zammı, 110 kuruştan 125 kuruşa meclis kararıyla çıkmıştı. Ancak rektörün ricası ve öğrenci arkadaşlarımızın isteği üzerine biz bunu tekrar 110 kuruşa çekiyoruz. Biz öğrencilerimizi seviyoruz, onların haklı isteklerinin her zaman yanındayız" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu da zammı geri çekme kararını veren Fakıbaba'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı