Gazete Vatan Logo

Öğrenci cumhuriyeti Yunan nüfusunu geçti

Bu yıl ders başı yapan öğrencilerin sayısı Yunanistan nüfusunu bile aştı. 13.5 milyon öğrenci, 52 bin okulda ders yılına başlıyor

Bu sabah milyonlarca minik yürek okul heyecanıyla çarptı. Zillerin çalmasıyla yurt genelinde 13.5 milyon öğrenci ders başı yaptı. 2003-2004 eğitim-öğretim dönemine başlayan öğrencilerin sayısı Yunanistan, Belçika, Portekiz gibi ülkelerin nüfusundan bile daha fazla.

Bu yıl 10 milyon 331 bin öğrenci ilköğretimde, 3.5 milyon öğrenci de orta öğretimde eğitim görecek. Bu öğrencilerin 1 milyon 420 bini ise ilk kez okullu oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik çalışmaların tamamlandığını söyledi, îller bazında okulların eğitime hazır olduğu, ufak bazı aksaklıkların ise eğitim öğretim dönemi başında giderileceği belirtildi.

Kitaplar bedava
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl hayata geçirdiği proje ile velileri kitap parası derdinden kurtardı. Bakanlık tarafından ilköğretim öğrencileri için bastırılan 63 milyon adet bedava ders kitabı bugün özel bir çanta ile öğrencilere dağıtılacak.

2003-2004 öğretim yılında öğrencilere bedava kitap dağıtacak olan Milli Eğitim 100 trilyon liraya mal olan kitaplar sınıflara yerleştiklerinde öğrencilerin ellerinde olacak. Kitapların arka kapağının dış kısmının altına ve kapağı ortalayacak şekilde, büyük harflerle "Bu ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığı'nca ücretsiz olarak verilmiştir. Para ile Satılamaz" ibaresi yazıldı. Önceden basılmış kitaplara ise, aynı ölçü ve özelliklerde yazının bulunduğu etiket yapıştırıldı. Çantaların içinde bir de sürpriz olacak. Öğrenciler yeni öğretim yılına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başarı dileklerini içeren mesajlarla başlayacaklar.

Haberin Devamı