Gazete Vatan Logo

Oğlunu öperek kabre koydu

ŞEHİT Nurcan Karakaya ve 10 aylık oğlu Bedirhan Mustafa’nın cenazeleri törenin ardından İlçe Mezarlığı içerisindeki şehitliğe götürüldü. Ardından burada sırayla anne ve oğlunun cenazeleri yan yana toprağa verildi.

Oğlunu öperek kabre koydu

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, minik tabutundan çıkardığı oğlu Mustafa’nın kefene sarılı bedenini son kez öptükten sonra kendi elleriyle kabre koydu. Bu anlar ise cenazede bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından anne ve oğlunun mezarları güllerle kaplandı. Çocukların özellikle minik Bedirhan Mustafa’nın mezarına ilgi gösterdikleri görüldü. Cenazelerin defninin ardından tabutlarına sarılı bayraklar ve fotoğraflar, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz tarafından yakınlarına teslim edildi.

‘Onlar 1 öldürür biz 1000 diriliriz’

Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenazeler Van’da da düzenlenen törenin ardından önce hava yoluyla Kayseri’ye, oradan kara yoluyla Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Nurcan Karakaya’nın annesi ve kardeşinin yaşadığı evin önüne getirildi. 57 yaşındaki Suudiye Demir, kızının tabutunu koklarken, cenaze evinde toplananlar, gözyaşlarını tutamadı. Dua okunması ve helallik alınmasının ardından anne- oğulun cenazeleri, tören saatine kadar bekletilmek üzere Şarkışla Devlet Hastanesi’nin morguna konuldu. Anne Demir, “Onlar 1 öldürür, biz 1000 diriliriz. Onlar 1 çocuk öldürür, bizim 1000 çocuğumuz olur. Vatan sağ olsun” diye konuştu. Suudiye Demir’in eşi Hakim Demir’in, 2004 yılında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şehit anne oğulun cenazeleri Muhsin Yazıcıoğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

‘Bunlar insan olamaz’

Acı haberi aldıktan sonra Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde kapısına Türk bayrakları asılı evin önünde taziyeleri kabul eden Nurcan Karakaya’nın kayınpederi Mustafa Karakaya şunları söyledi: Olaydan 10 dakika önce oğlumla görüşmüştüm. Oğlum eşiyle biraz önce görüştüğünü söyledi. Gelinim ve torunumun durumlarının iyi olduğunu söyledi. Ben telefonu kapattım, oğlum beni geri aradı. Ben konuşurken baskın oldu zannettim. Ben, ‘Oğlum ne yaptın, vuruldun mu?’ dedim. ‘Yok baba, gelininle torununu öldürmüşler’ dedi. Oğlumu, gelinimi ve torunumu en son 5 Temmuz’da görmüştüm. Uşak’tan Hakkari’ye yeni tayini çıkmıştı. Oraya gitmeden buraya gelip 5 gün kalmışlardı. Bu hainlerin Allah belasını versin. Soyları kurusun. Vatan, millet sağolsun.

Haberin Devamı

3 metrelik çukur oluştu

HAKKARİ Yüksekova’daki hain patlamanın ardından bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Güvenlik güçleri ve bomba imha uzmanlarının miktarını ve cinsini araştırdığı patlayıcıyı PKK’lı teröristler uzaktan kumandayla infilak ettirdiği belirtildi.

Araç 20 metre fırladı

Hain tuzakta anne ve bebeğinin içinde bulunduğu otomobil hurda yığına dönerken, patlamanın olduğu noktada ise yaklaşık 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Hurda yığınına dönen aracın ise patlamanın şiddetiyle yaklaşık 20 metre uzağa fırladığı görüldü. Araç alınan geniş güvenlik önlemleri altında dün bölgeden kaldırılarak incelenmek için ilçe merkezine götürüldü.

‘BU KATLİAMA ORTAKLAR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan özel hareket polislerinin mezuniyet töreninde, Yüksekova’daki saldırıyla ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Soylu özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Batıda, Avrupa’da yıllardır bu teröristlere destek verenler, ülkelerinde oturma hakkı verenler, gösteri hakkı verenler, siyasi sığınma taleplerini ikiletmeyenler, 5 bin tır silah gönderenler, profesyonel katilleriyle bunlara kamplarda eğitim verenler, akıl verenler, taktik verenler, moral verenler, Amerika’dan 10 bin kilometre öteden adamlarını gönderip Kandil’de PKK’nın katillerine eğitim verenler, dernekleri üzerinden buraya para gönderenler, Anadolu coğrafyasının birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanlar, askere polise pusu kurmamışlar, bir anneyle 11 aylık bebeğine pusu kurdular. Bunun üzerine kimsenin Türkiye’ye terörle mücadelesinde söyleyebilecek tek sözü yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne yargımıza laf söyleyebilir ne de kiminle ortaklık yapıp, kimden alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri PKK dedikleri işte budur. PKK, 40 yıl önce de bebek katiliydi. Liderinden, kurucusundan, en tepesinden en alttaki adamına kadar PKK’nın alayı dün de bebek katiliydi, bugün de bebek katili. PKK ile kol kola girmiş herkes, her ülke ve her kurum bu katliama dün de ortaktı bugün de ortaktır. Hiç merak etmeyin, onlar şehittirler.

Haberin Devamı

‘HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından “Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Teröristler ve destekçileri hak ettikleri cezayı mutlaka bulacaklardır” mesajını paylaştı. Twitter’da açılan +BebekKatiliPKK hashtagi tt oldu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Nurcan Karakaya kardeşimiz ve 11 aylık yavrusunun acısı içimizi sızlatmıştır. Bugüne kadar yaptıkları eylemlerden hiçbir netice alamayan eli kanlı hainler, yaptıkları katliamların hesabını en ağır şekilde vereceklerdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın’ın Antalya’daki cenaze töreninden sonra, Yüksekova’daki saldırıyla ilgili konuştu: Umuyorum ve diliyorum; bu terörü hep birlikte sonlandırırız. Bir insanlık suçu, bir anne ve çocuktan ne istersiniz? Bunu yapanlar acaba insanlıktan nasiplerini aldılar mı? Lanet olsun, bir çocuğu ve anneyi acımasızca katledenlere lanet olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter mesajında hain saldırıyı kınadı: “Bu bir katliamdır. Bu bir insanlık suçudur. Karşımızdaki tablo sözün bitişine alenen delalet, bahanelerin tükenişine açıkça işarettir. Ey caniler, ey insanlığın utanç vesikaları, ey esfel-i safilinler, ne istediniz bir anadan? Nasıl kıydınız bir sabiye? PKK bebek katilidir, anaların can düşmanıdır. PKK, FETÖ’yle birlikte Haçlı emellerinin kiralık tetikçisi, Türk milletine kin duyan mihrakların karanlık bekçisidir.”