Gazete Vatan Logo

Oğlunu öldüren baba: 'Oruçluydum sinirime hakim olamadım'

ZONGULDAK’ın Alaplı İlçesi’nde, köpekleri fındık tarlasına bağlamadığı için tartıştığı oğlu 20 yaşındaki Harun Karacan’ı av tüfeği ile öldüren 54 yaşındaki Hüseyin Karacan’ın tutuklu yargılanmasına devam edildi. Karacan, "O gün oruçlu olduğum için sinirliydim. Köpekleri neden bağlamadığını sorduğumda küfür etti. Tüfek elimde patladı. Üzgünüm" dedi.

Olay, geçen 25 Temmuz’da ilçeye bağlı Hacıhasanlar Köyü’nde meydana geldi. 4 çocuk babası Hüseyin Karacan, iddiaya göre oğlu Harun Karacan’ı, domuzlara karşı nöbet tutması için fındık bahçesine gönderdi. Harun Karacan, bir süre sonra eve gelirken, fındık tarlasına giden Hüseyin Karacan, domuzların tarlaya zarar verdiğini gördü. Eve dönen Hüseyin Karacan, tartıştığı oğlunu av tüfeği ile ateş ederek öldürdü. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hüseyin Karacan, hakim karşısına çıktı.

Duruşmada kendisini savunan Hüseyin Karacan, fındık tarlasına gittiğinde domuzların fındıklara zarar verdiğini gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"O gün oruçlu oluğum için sinirliydim. Eve de yürüyerek geldim. Döndüğümde oğlum ile karşılaştım. Neden köpekleri tarlaya bağlamadığını ve getirmediğini sordum. Bana, ’senin de köpeğinin de tarlanın da’ diyerek ağır küfürler etti. Boğazıma sarıldı. Amacım öldürmek değildi. Tüfek elimde patladı. 20 yaşındaki oğlumu öldürdüğüm için çok üzgünüm. Köpekleri hazırlasaydı böyle olmazdı."

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Hüseyin Karacan’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.