Gazete Vatan Logo

Oğlunu baltayla öldüren anneye mahkemeden şok!

Sancaktepe'de cinnet getirerek 11 yaşındaki oğlunu baltayla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan anne, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serengül Kılınç ile avukatı katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki savunması sorulan Serengül Kılınç, "Ne olduysa kocam yüzünden oldu" dedi. Kılınç'ın avukatı Mustafa Taylan Savran, olayın aslında bir kadın cinayeti olduğunu savunarak, "Evlilik hayatında yaşadığı olaylar, müvekkilim açısından katlanılamaz hale gelmiştir. Davaya konu olay, normal akıl sağlığı içerisinde yapılabilecek bir şey değildir. Müvekkilim savunmalarında yatakta yatan kişiyi kocası olarak gördüğünü ifade etmiştir. Olay kocasının müvekkilime karşı katlanılamaz davranışlarının verdiği etkiyle işlenen ve haksız tahrik altında gerçekleşen bir olaydır" diye konuştu.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Serengül Kılınç'ı 18 yaşından küçük oğlunu "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışları ile verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Haberin Devamı