Gazete Vatan Logo

Oğlunu 9 yıl reddetti şimdi almak istiyor!

Emrah, DNA testlerine ve mahkeme kararlarına rağmen kabul etmediği, "Ona baba gibi sarılmam" dediği oğlunun velayetini istiyor

Bursalı Ebru Çolak, 1991 yılında Tayfun adını verdiği oğlunu dünyaya getirdikten sonra, bebeğinin babasının ünlü şarkıcı Emrah olduğunu iddia ederek bir hukuk mücadelesi başlattı. Ebru Çolak, oğluna bir soyadı; küçük Tayfun ise sevgiyle sarılacak bir baba kucağı arıyordu.

Küçük Emrah'ın babalık iddialarını reddetmesi üzerine DNA testiyle sonuçlanacak dava bir kördüğüme dönüştü ve tam 9 yıl sürdü. 1991 yılında açılan dava sırasında yapılan DNA testinde Emrah'ın Tayfun'un yüzde 99.78 babası olduğu ortaya çıktı. Mahkeme 1994 yılında Emrah'ın küçük Tayfun'un babası olduğuna karar verdi. Ancak Yargıtay, usulle ilgili bazı hatalar nedeniyle kararı bozdu.

1999'da resmen baba
Dosya yeniden görülmek üzere İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderildiğinde bu duruma en çok Emrah İpek sevindi. 1996 yılından yeniden başlayan davada Emrah İpek çeşitli bahaneler göstererek 28 duruşmaya katılmadı. Emrah'ın daha önceki rapora itirazı nedeniyle yeniden DNA testi yapılması gerekiyordu. Ama Emrah mahkemeye gelmiyordu. Emrah'ın daha önce iki yıllık bir uğraş sonucunda kan verdiğini göz önünde bulunduran mahkeme sonunda Emrah'ı köşeye sıkıştırdı. Emrah kan vermeye gelmezse 15 Temmuz 1999'da Tayfun'un resmen babası ilan edilecekti. Bu arada okul çağı gelen küçük Tayfun nüfus cüzdanı olmadığı için mahalle muhtarının araya girmesiyle okula kaydını yaptırdı. Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyleyen Ebru Çolak'ın tek isteği ise oğlunun bir nüfus cüzdanına sahip olmasıydı.

Dava bile açarım
Mahkeme rapora göre ikinci kez Emrah'ın küçük Tayfun'un babası olduğuna karar verdi. Duruşma çıkışında Emrah'ın avukatı, "Temyize gideceğiz" diyordu. Ama müjdeyi dedesi Mustafa Çolak'tan alan Tayfun, "Hakim amcalar doğru karar verdi. Emrah benim babam. Onu çok seviyorum. Yanıma gelsin istiyorum" dedi. Emrah ise yurtdışına çıkmadan kısa bir süre önce küçük Tayfun ile ilgili olarak "Ona tabii ki bakacağım. Ancak bir baba gibi sarılıp kucaklamamı kimse benden beklemesin" açıklamasını yapıyordu.

Davaların ve açıklamaların üzerinden aylar yıllar geçti. Emrah İpek bu sürede birkaç kez oğluyla görüştü ve her seferinde de "tesadüfen" kameralara yakalandı. Emrah İpek şimdilerde ise yıllarca reddettiği oğlunu yanına almak istediğini açıkladı. Hatta Ebru Çolak oğlunu vermezse onu alabilmek için dava açmaya bile hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı