Gazete Vatan Logo

Oğlumun öldüğü mevzideyim!

Şehit annesinden duygusal ziyaret...

Yüksekova’da 2 yıl önce şehit düşen Umut Bulut’un annesi, oğlunun hayatını kaybettiği yeri görmek istedi. TSK da acılı anneyi Yeşiltaş Karakolu’na getirdi...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde konuşlu Yeşiltaş Karakol Komutanlığı’na 12 haziran 2012’de yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Umut Bulut’un annesi, oğlunun şehit düştüğü mevzide gözyaşları içinde barış mesajları verdi. Şehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, oğlunun şehit olduğu yeri görmek isteyince Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti.

Helikopterle götürüldü

TSK, Samsun’da yaşayan anne Çayıroğlu ile abla Ayşe Bulut’u, Yeşiltaş Karakoluna götürmek için uçakla Van’a gönderdi. Van’da, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu tarafından karşılandıktan sonra askeri helikopterle Yüksekova’ya geçen şehit ailesi, karakol girişinde duygusal anlar yaşadı. Umut Bulut’un, 19 Haziran 2012’deki terör saldırısında şehit olduğu Şehit Kamil Yakın Emniyet Üs Bölgesindeki mevziye giden acılı anne, mevzide nöbet tutan Mehmetçiğe ve oğlunun silahına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

‘Oğlum burada, hissediyorum’

Anne Gülbahar Çayıroğlu, oğlunun şehit olduğu mevzide birlik ve beraberlik mesajları verdi: “Buraya gelmeyi çok istiyordum. Devletimizden Allah razı olsun. Büyüklerimiz bize sahip çıktı ve bizleri buraya getirdi. Buraları da gezdim. Oğlumla konuşmuş, onu görmüş kadar rahatladım. Bu tarif edilmeyecek acı. Yüreğim, ciğerim yanıyor. Fidan boylu oğlum içim, ciğerlerim parçalanıyor. Artık başka Umut’lar yok olmasın. Analar ağlamasın, yavrular yetim kalmasın. Aynı bayrak altındayız. Artık bu kırgınlık, bu şiddet, bu kavga bitsin, kan dökülmesin. Bunu istiyorum. ‘Anneler ağlamayacak’ diyen büyüklerimize teşekkür ederiz. Birlik olup acılarımızı paylaşıyorlar.”

Haberin Devamı