Gazete Vatan Logo

Oğlum antidepresan kurbanı oldu

Adana’da kapıya kurduğu pompalı tüfek düzeneğiyle ölüme giden Emre Görür’ün annesi Hülya Görür, “Bazı ilaçlar sorgulamadan hastaya veriliyor” dedi.

Oğlum antidepresan kurbanı oldu

Adana’da üniversite mezunu Emre Görür (26), 21 Ekim 2017 tarihinde pompalı tüfekle kapı arasında düzenek kurdu. Annesi Hülya Görür oğlunu uyandırmak için odaya girince kapı koluna bağlı düzenek harekete geçti ve tüfek ateş aldı. Güngör, çıkan kurşunla başından vurularak öldü. Anne Hülya Görür oğlunun ölümünden sonra antidepresan kullanımlarına yönelik çağrıda bulundu. Oğlunun, kullandığı antidepresan ilaçlar yüzünden intihar ettiğini öne süren Görür, şunları söyledi: ‘Tüm sağlık kurumlarında sorgulamadan ve düşünmeden bu ilaçlar yazılıyor. İlaçların kullanılması sırasında ailelere ya da kişilere uyarı yapılması gerekiyor. Bunun için yetkililere sesleniyorum. Başka Emrelerin yaşaması için yardın edin. Bize bir şey olmaz demeyin.”

Sürekli gözetim

Psikiyatrist Prof. Dr. Tanju Sürmeli: İntihar düşüncesi kulağın arka üst kısmında ‘temporal lob’da oluşur. Beynin ön kısmında da frenleme merkezi vardır. Antidepresan ilaçları ise bu frenleme merkezini ortadan kaldırır. Bu yüzden psikolojik olarak çöküntüde olan bir insan antideprasanların etkisiyle intihar düşüncesine teslim olabilir. Bu konuyla ilgili birçok bilimsel yayın mevcut. Antideprasan ilaçları kullanımdan bir ay sonra bireyde olumlu etki yaratmalı. 2. ayda ise bireyi psikolojik çöküntüden uzaklaştırmalı. Eğer uzun süreli bir ilaç kullanımı varsa burada kişi sürekli gözetim altında olmalı.

Haberin Devamı