Gazete Vatan Logo

Oğlu da rüşvet çarkının içinde

İsrail polisi, Netanyahu’nun sorgulandığı rüşvet soruşturmasında, başbakanın eşi Sara’nın ardından oğlu Yair’i de şüpheliler arasına aldı

Oğlu da rüşvet çarkının içinde

İsrail polisi, ‘4000’ numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturmasıyla ilgili Başbakan Benjamin Netanyahu’nun eşi Sara ve oğlu Yair’in rüşvet aldığından şüphelenildiğini duyurdu. İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail Menkul Kıymetler Komisyonu yetkilileri ve polis, geçtiğimiz gün Netanyahu’yu, Kudüs’teki başbakanlık konutunda 4 saat boyunca sorguladı. Sorguda polisin, Sara ve oğlu Yair Netanyahu’nun söz konusu davada rüşvet aldığı sonucuna ulaştığı aktarıldı.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce de birkaç kez ifadesine başvurulan Başbakan Netanyahu’nun, ‘Bezeq’ telekomünikasyon şirketine, kendisi lehinde yayın yapması karşılığında mali imtiyaz sağladığı iddia edilmişti. Netanyahu’ya yakın iki isim de 4000 numaralı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında ifade veren ve Netanyahu ile Bezeq firması arasında bağlantıyı sağladığı ileri sürülen Netanyahu’nun eski Basın Danışmanı Nir Hefetz, Bezeq firmasına ait ‘Walla News’ adlı internet sitesinde Netanyahu lehine haberlere yer verildiğini, bunun karşılığında da Bezeq firmasının mali imtiyazlar elde ettiğini ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

İdare onlarda

İddiaya göre polis, bahsi geçen haberlerle ilgili, Bezeq’in en büyük hissedarı Shaul Elovich’in eşi Iris ve sitenin CEO’su Ilan Yeshua ile Netanyahu adına, Sara ve Yair’in bağlantı kurduğunu belirledi.

Hakkında 5 ayrı yolsuzluk soruşturması bulunan ve bu soruşturmalarda en az 11 kez ifade veren Netanyahu’ya, ‘iş adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı’ suçlamaları yöneltiliyor. Netanyahu ise yolsuzluk yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor.

‘Sadece köpeğin haberi çıktı’

Netanyahu ailesi, son skandalla ilgili yayınladıkları yazılı açıklamada, “Walla sitesinde sadece köpeğimiz Kaya hakkında yayınlanmış olumlu bir haber var. Neyse ki Kaya, rüşvet zanlıları arasına alınmadan önce aramızdan ayrıldı” ifadeleri yer aldı. Netanyahu’nun sık sık sosyal medya hesaplarında birlikte fotoğraflarını paylaştığı köpekleri Kaya, Şubat ayında ölmüştü.

Haberin Devamı

İsrail Duterte’yi ağırlayacak

İsrail gelecek hafta, Filipinler’in tartışmalı Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin ziyaretine hazırlanıyor. Hükümetten yapılan açıklamada, Başbakan Netanyahu’nun gelecek hafta başında Duterte’yi kabul edeceği belirtildi. Duterte 2016 yılında, uyuşturucu çetelerine karşı yürüttüğü kanlı operasyonu, Nazilerin gerçekleştirdiği Yahudi soykırımına benzeterek,
“3 milyon bağımlıyı öldürmekten mutlu olurum” demişti.