Gazete Vatan Logo

Ofluoğlu, bir yılda Versace koltuklu 22 hastane yapacak

Başta Alman Hastanesi olmak üzere 80’nin üzerinde sağlık merkezinin sahibi Universal Hospitals Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, 770 milyon $’lık yatırımla 22 hastane açacak. Koltuklar ise Versace’den

Alman Hastanesi’nin sahibi Azmi Ofluoğlu, bir yılda 22 hastane yapmak için kolları sıvadı. Alman Hastanesi’nin yanı sıra Vatan ve Universal olmak üzere toplam 80’in üzerinde sağlık merkezi ile Türkiye’nin en büyük sağlık zincirine sahip olan Ofluoğlu, her biri yaklaşık 35 milyon dolara mal olacak yaklaşık 770 milyon dolarlık yatırım için start verdi. Özellikle Doğu illerinde kurulacak olan bu 22 hastane için Versace’den özel koltuk ve yatak siparişi veren Ofluoğlu, “Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi oraya da 5 yıldızlı hizmet götüreceğim. Versace koltuk deyip geçmeyin. Ne kadar rahat ve ne kadar konforlu olursa, bu hasta psikolojisine de yardımcı oluyor” dedi.

DERDİM PARA DEĞİL!
Ağrı, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Urfa, Hatay, Antakya, Yozgat, Sivas, Denizli ve Adana’da başta olmak üzere, 2007 sonuna kadar 20 Alman Hastanesi kurmak için yatırımlara başladıklarını belirten Universal Hospitals Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, “Bir hastane, benim ve çocuklarımın yaşamını idame ettirmesi için yeterli. Doğu’da açılan hastanelerden para kazanmak gibi bir derdim yok. Herkes gidip büyükşehirde açabilir. Önemli olan Doğu’da hastaneler kurabilmek” dedi.

4 TIRLIK SİPARİŞ VERDİ
Yatırımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılacak olan Çamlıca’daki Alman Hastanesi için 4 TIR’lık Versace koltuk takımı ve yatak siparişi verdiğini belirten Ofluoğlu, şöyle devam etti: “Diğer bütün hastanelerimde de kullanılan mobilyalar Versace’den. Çünkü iyi ve konforlu bir ortamın hasta psikolojisi dolayısıyla da iyileşme üzerinde büyük bir katkısı olduğuna inanıyorum. Sadece hasta değil, refaketçi için de konfor önemli. Hastanenin dekorasyonu düşünüldüğü gibi faturaya yansımıyor. Benim bu yatırımımın faturaya yansıması en fazla yüzde 5-8’dir.”

Tiran ve Beyrut’ta da hastane inşa edecek
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Alman Hastanesi yapmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Azmi Ofluoğlu, “Tiran’da 180 odalı bir hastane yapımına başladım. 40 milyon dolara mal olacak. 6 ayda tamamlanacak” dedi. Yatırımın bu ülkeyle sınırlı kalmayacağını söyleyen Ofluoğlu, “Sudan’dan hastane yapmamız için teklif aldık. Ülke seçimlerinin yapılmasının ardından yatırıma başlıyoruz” dedi. Beyrut’ta da hastane yapmak için arazi satın aldıklarını ancak İsrail saldırıları yüzünden beklemek zorunda kaldıklarını anlatan Ofluoğlu, “Lübnan’daki durum düzelir düzelmez hastane yapımına başlayacağız. Projesi de arazisi de her şeyi hazır. İlgilendiğim diğer kentler ise Üsküp, Kosova ve Sofya” dedi.

Haberin Devamı