Gazete Vatan Logo

Oflu Hoca bizim hocamız Diyanet’in hocası değil

Oflu Hoca Trakya’da 13 Nisanda vizyonda. Filmin başrol oyuncuları Çetin Altay ve Ececan Gümeci’den Oflu Hoca’nın Trakya macerasını dinledim.

Oflu Hoca bizim hocamız Diyanet’in hocası değil

Oflu Hoca neden Trakya’da?

Çetin Altay: Oflu Hoca futbolcu arayışıyla Trakya’ya geliyor. Ama başına gelmedik kalmıyor. Trakya’da misafir olmasına rağmen herkes ona tanıyormuş gibi davranıyor. Ona çok benzeyen Hasbi yüzünden.

Serinin diğer filmlerinden ne gibi farklılığı var?

Ç.A.: Serinin içindeki en farklı film bu oldu. Coğrafyanın Karadeniz’e karşı oluşturduğu kontrast itibariyle enteresan bir yanı var. Bir sürü yanlış anlaşılmalar var. Zaten durum komiklikleri var.

Ececan Gümeci: Çetin hem Hasbi hem de Oflu karakterini oynuyor. O bizden çok daha fazla çalıştı. Her saatte setteydi. Fiziksel olarak benzeseler de karakterleri hiç benzemiyor birbirine.

İki farklı bölgenin zıtlıklarından komedi doğurmak nasıl aklınıza geldi?

E.G.: Her il ayrı bir zenginlik. Karadeniz de misafirperver, Trakya da. Misafirperverlik, sıcaklık genlerimizde var. Komedi desen Karadeniz de komik, Trakya da çok komik.

Ç.A.: Karadeniz’de bir mizah furyası var zaten. Fıkra gibi yaşıyoruz. Karadeniz mizahıyla Trakya mizahını harmanladık. İnsanlar komik olduklarının farkında oldukları için daha da komikleşiyor her şey.

Haberin Devamı

E.G.: Trakyalılar o kadar mutlular ki, sabah da mutlular, gece de mutlular.

Karadeniz’de sabırlı olacaksın

Karadenizliler daha inişli çıkışlı değil mi?
Ç.A.: Karadeniz’de iki dakika sabredeceksin. O iki dakikayı atlatmak lazım. Hasbi karakteri Oflu Hoca’dan çok farklı. Oflu Hoca daha ağırlığı olan, milletin danıştığı biri, diğeri zıpır. Adam onun sıkıntısını yaşıyor. Derdini anlatana kadar canı çıkıyor.
Nasıl kesişiyor karakterler?
Ç.A.: Oflu Trakya’ya gittiğinde bir bakıyor herkes ona selam veriyor. Acaba diyor benim programımı burda izlemişler mi, ama anlayamıyor. Kimi merhaba diyor, kimi uyuz oluyor.
E.G.: Başına sürekli belalar geliyor, o ise anlam veremiyor.
Oflu Hoca bir mertebedir
İlham kaynağınız ne oldu?
E.G.: Trakya’yı daha ilk filmde konuşmuştuk. İlk iki filmde pişirmiş oldu kemik bir izleyici ile. Şimdi bu filmle Trakya’yı ekleyerek onu katlayacağını düşünüyorum. Ben isterim ki her ilde bir film çekeyim.
İki karakteri canlandırmak zorlamadı mı sizi?
Ç.A.: Sabah dört buçukta kalkıyordum. Günde üç kere Hasbi ol, dört kere Oflu Hoca ol. Bazen dil karışıyordu. Hasbide Oflu dili veya tam tersi olabiliyordu. Ama çok da yormadı, keyif aldım.
Oflu hocanın başarısını neye borçlu olduğunu düşünüyorsunuz?
Ç.A.: İnsanların danıştığı, mahallemizin abisi. Ama her şeyden önce Oflu Hoca bir mertebedir. O bizim hocamız Diyanet’in hocası değil.

Haberin Devamı