Gazete Vatan Logo

Öfke kontrolü eğitimi alan, eşiyle arasını düzeltiyor

Aile Bakanlığı eşlerine ‘şiddetten hüküm giymiş’ erkeklere ‘Öfke kontrolü eğitimi’ veriyor. Eğitimde önemli ilerlemeler kaydedilince gönüllü olarak da eğitim almak isteyenler bakanlığa başvuruyor.

Öfke kontrolü eğitimi alan, eşiyle arasını düzeltiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürülüğü’nce ilgili mahkemeler tarafından 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” gereğince hakkında hüküm kurulmuş şiddete yönelik davranışları olan kişilere “Öfke Kontrolü Eğitimi” veriliyor. Sosyal Hizmet Uzmanı Umut Yaşar Göç, özellikle erkeklerde duygu konusu üzerine çalıştıklarını anlatan Göç, erkeklerin duygularını yansıtma ve yönlendirmede çekimser davrandıklarını söyledi. Göç, “2 yıldır bize 415 mahkeme kararı geldi, bunların 206’sıyla çalıştık, devam edenler de var. Yaklaşık 14 grup çalışması, 60’a yakın bireysel görüşme yaptık” dedi.

Çocuk Gelişim Uzmanı Selda Koç Toklu da erkeklerin eşleriyle telefonda görüşmeler yaptıklarını, eğitim alan kişilerin iletişim konusunda çabaladıklarını, çocuklarına ilgilerinin arttığını söyledi. Mağdur kadınlardan biriyle yaptığı görüşmeyi anlatan Toklu, “Kadın, ‘Ben eskiden bakkala bile gidemiyordum, izin vermiyordu. Artık bakkala gidebiliyorum’ dedi. Bu belki bizim için çok küçük bir şey ama onun için çok büyük bir anlamı var” ifadesini kullandı. Mahkeme zoruyla eğitime geldikleri için kişilerin ilk günlerde olumsuz olan duygularının zamanla değiştiğini ve olumlu devam ettiklerini dile getiren Toklu, mahkeme kararlarının dışında gönüllü başvurup eğitim almak isteyenlerin de bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

‘Artık eşimle ortak kararlarımız var’

Evli ve bir çocuk babası Kenan Targu ise bir fabrikada işçi olarak çalıştığını söyledi. Eğitimin son haftasına girdiklerini ve kendisinde bazı değişiklikler fark ettiğini anlatan Targu, çevresiyle daha uyumlu davranışlar sergilediğini aktardı. Targu, “Eşimle kavgalarımız azaldı. Çocuğumla ilişkilerim her zaman iyiydi. Dik başlı, agresif biriydim. Artık eşimle ortak kararlarımız, düşüncelerimiz var, konuşabiliyoruz ve anlaşabiliyoruz. İletişimimiz güzel. Çalıştığım yerde de eğitimde öğrendiklerimi arkadaşlarıma aktarıyorum” dedi.